Hei me mennään naimisiin

Julkaistu -

Niihän siinä sitten pääsi käymään, että päätimme vuoden vaihtuessa, että tämä vuosi on hyvä vuosi mennä naimisiin. Aihetta on toki sivuttu aikaisemminkin, mutta nyt vaan kaikki palaset jotenkin loksahtelivat paikoilleen.

Päätös naimisiinmenosta tehtiin Pietarissa uudenvuoden juhlissa.

Minusta on ihana suunnitella erilaisia tapahtumia, ja mikä voisikaan olla mukavampaa kuin omien häiden suunnittelu. Tästä johtuen suunnitelmat ovat jo varsin pitkällä, vaikka häihin on vielä hyvä tovi aikaa. Kun olen henkeen ja vereen matkailuihminen, niin ajattelin, että menköön kiireinen kesä omalla painollaan, ja kun sesonki päättyy elokuun lopussa, niin sen jälkeen hääpaikankin on mukavampi hoitaa meidän tilaisuutemme. Ja toki toinen syy on se, että syksy on minulle rakasta aikaa, ja siksi syyshäät ovat aivan täydellinen valinta minulle ja kuulema myös tulevalle aviomiehelleni.

Hääpaikka

Ensimmäisenä piti tietenkin valita hääpaikka. Tähän sain Lasselta täysin vapaat kädet. Minulle on todella tärkeätä, että paikka on kaunis, mutta myös sellainen, että sinne on kaikkien helppo tulla. Näin ollen oli selvää, että hääpaikka on jossain Savonlinnan keskustassa. Rakastan vanhoja taloja, joten vaihtoehtoja oli oikeastaan kaksi, Wanha Kasino ja Hospitz. Kumpikin on kerrassaan upea paikka, kummassakin on hyvä ruoka, ja mikä tärkeintä, kumpikin sijaitsee Saimaan rannalla. Päädyin lopulta Hospitziin, sillä aiomme järjestää varsin pienet häät, ja jotenkin Hospitzin pieni tyylikäs juhlasali sopii erityisen hyvin tilaisuuden luonteeseen. Olenkin jo käynyt Hospitzin mukavan isäntäväen kanssa keskusteluja siitä, minkälaista ruokaa ja juomaa haluamme vieraille tarjota ja minkälaisen tilaisuuden ylipäänsä haluamme järjestää. Sekin on luonnollisesti tärkeätä, että juhlien järjestäjien kanssa kemiat kohtaavat.

Kakku

Normaalisti kai kakku tulee samasta paikasta kuin muutkin tarjottavat, mutta tästä minulla on vähän toisenlainen suunnitelma. Ei sillä, etten uskoisi Hospitzin osaavan tehdä hyviä kakkuja, vaan tutustuin viime kesänä kuopiolaisen Kakkutaide-nimisen yrityksen tuotteisiin ja totesin, että he tekevät maailman parhaita macaronseja, ja kakutkin näyttävät ihan taideteoksilta. Niinpä tarkoitus olisi selvittää onnistuuko hääkakun ja macaronsien tuottaminen Kuopiosta. Jos ei onnistu, niin kovasti olen pettynyt.

Sormus

Minulle oli ihan alusti asti selvää, että sormukset teetetään Alati Jewelryn Katilla. Kati oli mukana meidän Saimaalla tehty -kirjassa, ja kun sen prosessin aikana pääsi tutustumaan Katin upeaan ja herkkään kädenjälkeen, niin oli melko luonnollista kysyä Katilta, voisiko hän suunnitella ja toteuttaa meidän sormukset. Olen ostanut pari vuotta sitten Katilta Saimaalla -riipuksen, ja toiveena on, että tulevista sormuksista tulee sama luonnollinen Saimaa-fiilis kuin tuosta kaulukorusta. Tuskin maltan odottaa lopputulosta.

Sormuksiin halutaan samaa fiilistä kuin tässä Saimaalla-sarjan korussa.

Valokuvaus

Kun itse harrastaa valokuvausta, on hääkuvaajan valinta tietenkin erittäin kriittinen asia. Lasse oli sitä mieltä, että otetaan itse omat hääkuvat kaukolaukaisimella, mutta tästä kieltäydyin kyllä jyrkästi. Eiköhän me keskitytä vaan näyttämään rakastuneilta, ja ammattilainen hoitakoon hommat. Tässäkin minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Seuraan aktiivisesti paikallisia valokuvaajia, ja olen erityisen ihastunut Piirto Photographyn ja Jaana Komulaisen tyyleihin. Arvoin pitkään kumman haluaisin kuvaajaksi, mutta lopulta päädyin Jaanaan, sillä jotenkin hänen tapansa ottaa luonto mukaan kuviin on juuri meille sopiva lähestymistapa. Aika huikeita kuvaussuunnitelmiakin jo on, mutta ei niistä sen enempää. Puhukoot valmiit kuvat sitten syksyllä puolestaan.

Puku

Niin ja tietty se hääpuku. Koska olemme kumpikin menossa naimisiin jo toista kertaa, en halua kirkkohäitä, enkä valkoista pukua. En myöskään koe enää tarvetta investoida yhtenä päivänä käytettävään pukuun. Niinpä on ihan mahtava juttu, että minulla on tallessa puku, jota olen käyttänyt vain yhden kerran noin 15 vuotta sitten, ja joka on mittatilaustyönä suunniteltu juuri minua varten eräisiin Olavinlinnassa järjestettyihin juhliin. Pieniä muokkauksia pukuun tulee, mutta muuten se on ihan täydellinen juuri syyshäitä silmällä pitäen.

Häämatka

Ystävilleni ei varmasti tule yhtään yllätyksenä, että häämatka oli varattu jo ennen hääpaikkaa. Käytiin muutama vuosi sitten siskoni kanssa Kroatiassa pyöräilemässä ja päädyttiin vierailulle sellaiseen paikkaan kuin Rovinj. Minusta tämä paikka on yksi romanttisimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt, ja päätin jo siellä, että haluan joskus viettää siellä romantic getaway -loman Lassen kanssa. Ja nyt tämä sitten vihdoin toteutuu. Sekin on ihan hauskaa, että idea Saimaan Shampanjabaarista on lähtöisin juuri Rovinjista, joten kiva näyttää Lasselle Rovinjin Shampanjabaari.

Näyttäisi aika passelilta häämatkan majoituskohteelta.

Lopuksi

Näiden asioiden parissa sitä on alkuvuosi askarreltu. Nyt alkaa näyttää hyvältä, ja voi unohtaa häähommelit pieneksi hetkeksi. Seuraavaksi lähdetään viettämään kaason kanssa hemmottelupäivää Kauneuskeskus Ruususeen, ja ehkä tehdään samalla jotain pieniä suunnitelmia ja fiilistellään tulevia häitä. Ruususen tiimin tehtävä on muuten pitää huolta siitä, että morsian näyttää mahdollisimman hyvältä syyskuun alussa. Se voikin olla se haastavin juttu tässä prosessissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Parasta Savonlinnassa -blogin lanseerausjuhlat

Ihan kertakaikkisen mahtava fiilis, sillä Parasta Savonlinnassa -blogi on nyt kolmen kuukauden työn jälkeen vihdoin auki. Toki työ jatkuu entistä kovempana, mutta on…

Näytä lisää
Savonlinna

SaPKon matsissa

Vähän erilainen perjantai-ilta. Normaali syksyinen perjantai-iltani koostuu rantasaunasta, takkatulesta, hyvästä ruuasta ja lasillisesta punaviiniä. Enkä ihan pienillä myönnytyksillä ole valmis tätä kokonaisuutta vaihtamaan…

Näytä lisää
Savonlinna

Mukava työpäivä Järvisydämessä

Olipas kiva työpäivä eilen. Olin Hotel & Spa Resort Järvisydämessä kouluttamassa punkaharjulaisia matkailuyrittäjiä sähköisen markkinoinnin saloihin. Järvisydämessä on aina ollut hyvät kokoustilat, mutta…

Näytä lisää
Savonlinna

Tervetuloa kierrätyksen ihmeelliseen maailmaan

Enpä tiennytkään kuinka monipuolista toimintaa onkaan jo 26 vuotta Savonlinnassa olleella nk. Kierrätyskeskuksella. Savonlinnan Toimintakeskus Ry:llä isompi Kierrätysmyymälä osoitteessa Pohjolankatu 6 ja toinen…

Näytä lisää
Savonlinna

Vuosi Saimaalla -kirja kertoo elämästä Saimaan rannalla

Vuosi Saimaalla -kirja on tehty Savonlinnan saaristossa ja se kertoo nimensä mukaisesti elämästä Saimaan rannoilla yhden vuoden ajan. Se kertoo vuodenaikojen vaihtelusta, eri kuukausien…

Näytä lisää
Savonlinna

Mainospalvelut Huuto: Savonlinna nousuun yrittäjyyteen kannustamalla

Savonlinna nousuun -postaussarjan neljännessä ja toistaiseksi viimeisessä postauksessa kävin jututtamassa Mainospalvelut Huuto Oy:n yrittäjää Petri Muhosta. Kuvat käytiin ottamassa erittäin tuulisessa kelissä rautatiesillalla….

Näytä lisää