Talven kulttuuri- ja luontoelämyksiä Rantasalmella

Julkaistu -

Kulttuurista, musiikista ja upeista elämyksistä nauttivia hemmotellaan Rantasalmella, sillä niin upeita ja houkuttelevia tapahtumia on paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden iloksi luvassa.

Tässä muutama varteenotettava vinkki:

 1. Rantasalmen Yökyöpelit on koko perheen musikaali

Rantasalmen Lastenteatteri Ranttali esittää joulukuun 3. päivään saakka YÖKYÖPELIT nimistä koko perheen musikaalia Musiikki- ja teatterisali Tornadossa Rantasalmella. Yökyöpelit on tuore koko perheen musikaali, joka perustuu Laura Ruohosen huippusuosittuihin lasten runokirjoihin. Tarina on tuttu myös YLE:n lastenohjelma Pikku Kakkosesta. Ruohonen kertoo ryhtyneensä lorujen kirjoittamiseen nauraakseen yhdessä lasten kanssa kielen tarjoamille yllätyksille. Hurmaavan ja mukaansatempaavan musiikin näytelmään on säveltänyt Anna-Mari Kähärä. Kähärän säveltämiä lauluja sisältävä Yökyöpelit-levy voitti vuoden lastenlevypalkinnon vuonna 2015.

Yökyöpeli kuvat Kuwaamo Sampo Luukkainen

Yökyöpelit ohjaa Rantasalmen Tornado-saliin Iiris Salmela. Salmela oli ohjaamassa Rantasalmen Lastenteatterin Ranttali-ryhmää myös viime kevään huippusuositussa Oliver! -musikaalissa. Musiikin sovituksesta vastaa Marja Ikonen, joka toimii  myös  musikaalin kapellimestarina.

Mitä ihmettä täällä tapahtuu? Esineitä syödään!

Yökyöpeleiden talossa kukaan ei tunnu ikinä nukkuvan. Talosta löytyy monta omituista hiippailijaa ja vaarallista vipeltäjää. Agenttinero Naru ryhtyy selvittämään autonsa äkillistä katoamista ja kohtaa oudon ilmiön: esineitä syödään! Nakertajaa etsiessään Naru tutustuu tarinan muihin erikoisiin hahmoihin ja joutuu keskelle hullunkurista seikkailua…

Näytöksiä on vielä useita, mutta kannattaa varmistaa liput itsellesi ja perheellesi tai ryhmällesi ja tehdä varaus saman tien. Lippuvaraukset puhelimitse numerosta 040 756 1165 (ma-pe 10-18, la-su 10-14).

Tulkaa koko perhe katsomaan miten tarina jatkuu. Nähdään Tornado-salissa!

2. Suomi 100 -tapahtumat Rantasalmella

Uniikkikirja suomalaisen maiseman olemuksesta ja kuvakäärö satavuotiaalle Suomelle 31. 12.2017 saakka 

Rantasalmelainen Aune Linnimäki on saanut Suomi 100 -statuksen kaksiosaiselle projektilleen, jossa hän toteuttaa Uniikkikirjan ja Kuvakäärön. Uniikkikirja on kuvakirja, joka on varustettu pienillä katsetta ja ajatusta ohjaavilla teksteillä. Kuvakäärö koostuu mm. suomalaisen kotoilun perinneporinasta, taidetarinoista, historian hipaisuista ja ennen kaikkea kuvallisesta ilmaisusta. Taiteilija päivittää työn edistymistä Vita brevis ars longa -blogissa.

Uniikkikirja on esillä Rantasalmen kirjastossa marras-joulukuun ajan 2017. Näyttelyyn voi tutustua Rantasalmen kirjaston aukioloaikoina maanantaisin ja perjantaisin 9 -17, tiistaista torstaihin 9 – 19 sekä lauantaisin 9 – 14.

Rantasalmen Etkot Yhdessä kirjastossa 5.12.2017

Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin 5.12.2017 juhlimaan satavuotiasta Suomea. Tervetuloa lapset, aikuiset, vanhat ja uudet suomalaiset!

Rantasalmen sinivalkoiset Etkot kirjastossa kello 14 – 16.

Musiikkia Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen B- ja C-orkesterit, vuoden 2017 lukijoiden ja kirjaston yhteistoimijoiden muistaminen. Tilaisuudessa on tarjolla myös täytekakkukahvit.

3. Itsenäisyyspäivä Rantasalmella 6.12.2017 

Rantasalmen itsenäisyyspäivän ohjelma alkaa seppeleenlaskulla ja jumalanpalveluksella Rantasalmen kirkossa. Seppeleen lasku klo 9.45 ja jumalanpalvelus klo 10.00. Kirkonmenojen jälkeen juhlakahvit tarjoillaan keskuskoululla klo 11 alkaen ja pääjuhla alkaa klo 12.00.

Pääjuhlassa kuullaan rantasalmelaista musiikkia eri aikakausilta uusin sovituksin. Esiintymässä Rantasalmen A-puhallinorkesteri Marja Ikosen johdolla. Juhlapuhujana on Sirpa Kähkönen. Kunnan puheenvuorot Eero Sistonen ja Juho Tiainen. Tervetuloa!

Illalla klo 18.00 on vielä luvassa varmasti vaikuttava Partiolaisten lyhtykulkue sankarihaudoille.

4. Tunnelmallista Joulua Rantasalmella

Joulukonsertti 12.12.2017 Rantasalmen kirkossa aloittaa joulun tunnelmoinnin

Perinteisessä joulukonsertissa esiintyy alueen kuoroja ja puhallinorkestereita. Mukana on tuttuja joululauluja ja uusia jouluisia säveliä. Konsertin avaa Suomi 100 – Alkusoittofanfaari ja päättää yhteislaulu Maa on niin kaunis.

Konsertissa esiintyvät Sulkavalta Kipakat Akat, Sulkavan naiskuoro ja Sulkavan mieskuoro. Rantasalmea konsertissa edustavat Kamarikuoro, A- ja B-puhallinorkesterit sekä Aikuisten puhallinorkesteri. Konsertin johtavat Liisa Väisänen, Olli Tuunanen, Soila Takanen, Janne Ikonen sekä Marja Ikonen.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€. Tuotto esiintyvien kokoonpanojen hyväksi.

Töppövillan Vaellustalli järjestää issikkavaelluksia

Töppövillan Vaellustalli  järjestää tilauksesta islanninhevosilla tunnista kahteen tuntiin kestäviä maastoretkiä sekä kolmen – neljän tunnin tai pidempiäkin maastovaelluksia. Tässä linkki suoraan Töppövillan Vaellustallin palvelusivulle, josta löytyy tarkemmat tiedot ja hinnat. Töppövillan Vaellustalli löytyy myös Facebookista täältä.

Vaelluksia vetää hevosalalle koulutettu retkeilyopas ja yrittäjä Fabio Cuffaro. Fabio on muuttanut Italiasta Suomeen vajaat 10 vuotta sitten ja hän on nykyään Suomen kansalainen ja puhuu hyvin suomea. Koulutukseltaan hän on maanmittaaja, suunnitteluassistentti, maatalouslomittaja ja luonto-ohjaaja. Kokemusta hevosista hänellä on lapsuudesta alkaen.

Maastoretkellä, Töppövillan Vaellustalli.
Pienemmille lapsille sopii hyvin talutusratsastus, kuva Töppövillan Vaellustalli.
Hiihtoratsastusta järven jäällä, Töppövillan Vaellustalli.

Talviaktiviteetteja

Talvi on ihanaa ulkoiluaikaa nauttia retkiluistelusta ja hiihtämisestä. Luistele Järvisydämestä Rantasalmelta retkiluistimilla pitkin Saimaata Linnansaaren kansallispuistoon tai Oraviin saakka.

Upeita retkivaihtoehtoja löytyy täältä.

Retkiluistelua Rantasalmella.

Järvisydämen järvikylpylä

Talvisessa luonnossa ulkoilun jälkeen on mahtavaa palautua ja rentoutua päivän aktiviteeteista Järvisydämen järvikylpylässä. Tässä aiemmin täällä julkaistu Pian juttu Järvisydämen järvikylpylästä. Käy lukemassa juttu ja tule Järvisydämeen nauttimaan.

Varaukset ja tiedustelut suoraan Järvisydämestä, tässä linkki.

Rantasalmella Järvisydämen järvikylpylän on upeat puitteet rentoutua.
Järvikylpylä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Savonlinna

Savonlinnassa tehtyjä tuotteita

Olen työstämässä uutta kirjaprojektia, jonka tavoitteena on nostaa esiin Savonlinnassa tehtyjä tuotteita, savonlinnalaista osaamista ja intohimoisia ihmisiä tämän osaamisen takana. Vaikka projekti on…

Näytä lisää
Savonlinna

Uusi koti Saimaa-näköalalla

Saarille rakennettu Savonlinna on luonnosta, vedestä ja rauhasta pitävän ihmisen paratiisi. Sininen Saimaa välkehtii lähes joka paikassa. Palveluja on tarjolla riittävästi ja elämänmeno…

Näytä lisää

Saimaalainen punajuuri-suppilovahverokeitto

Maistuva suppilovahveroilla höystetty punajuurikeitto. Keiton kruunaa paistettu Muhosen luomuruisleipä. Punajuurta Suppilovahveroita Porkkanoita Punasipulia Pekonia Korianteria Lihaliemikuutio + 5 dl vettä Suolaa ja pippuria…

Näytä lisää
Savonlinna

Ihana idyllinen Oravin kanavakylä

Yksi jokakesäisistä must-jutuista on veneretki Oraviin pitsalle. En edes omista venettä, mutta jotenkin retki vaan aina järjestyy.  Tosin Oraviin pääsee kesäaikaan myös laivalla,…

Näytä lisää
Savonlinna

Talviloma ja Wanhan Apteekin Majatalo Kerimäellä

Savonlinnan kaupunkiin nykyisin kuuluvalla Kerimäellä sijaitsee viihtyisä Wanhan Apteekin Majatalo. Kerimäen kirkonkylän keskustassa vanhassa jugend-talossa sijaitseva majatalo on paitsi vallan mainio juhlapaikka, aivan…

Näytä lisää
Savonlinna

Veneilemässä Pihlajavedellä

Aurinkoa, ystäviä, hyvää ruokaa ja veneretki sokkeloisessa Pihlajaveden saaristossa. Näistä sitä on kuulkaa hyvä päivä tehty. Sain alkukesästä syntymäpäivälahjaksi veneretken täydellä ylläpidolla, ja…

Näytä lisää