Vallan mainio lounaskahvila ja majatalo Kerimäellä

Julkaistu -
Vastustamattoman herkullista

Kerimäen kirkonkylässä, vain 20 km Savonlinnan keskustasta, aivan maailman suurimman puukirkon äärellä, on yli sata vuotta vanhassa puutalossa vallan mainio lounaskahvila Katrianna, jossa on tarjolla kerrassaan vastustamattoman ihanat leivonnaiset.

Kuppi teetä, kantarellihyrrä ja valkosuklaavadelma muffini.

Vaikea oli päättää mitä ottaisimme, niin loistavan näköisiä herkkuja oli vitriini pullollaan. Lounastakin oli vielä tarjolla, mutta päätimme kuitenkin nauttia hyvät päiväkahvit. Helppo on tunnustaa, että ennakko-odotukset eivät pettäneet. Maineensa veroisia olivat niin kahvi kuin herkutkin.

Täällä Katriannassa leivotaan joka päivä. Omasta leipomosta tulee kahvilaan niin suolaiset kuin makeatkin leivonnaiset, leivät ja sämpylät. Vitriinistä löytyy ammattitaidolla leivottuja perinteisiä leivonnaisia sekä aina myös jotain modernia, ajankohtaisella twistillä tehtyjä herkkuja. Katrianna on myös mainio kakkujen tekijä ja toteuttaa erikoisemmatkin kakkutoiveet.

Päivän lounaan ruokalista

Päivittäin vaihtuva maistuva ja monipuolinen kotiruokalounas salaattipöytineen ja kahveineen tarjoillaan arkisin klo 11 alkaen. Kanssamme samaan aikaan oli kahvilassa lounasvieraana ryhmä ulkomaisia matkailijoita, jotka olivat olleet tutustumassa Kerimäen kuuluisaan kirkkoon. Tuntuivat hekin olevan hyvin tyytyväisiä talon maukkaisiin antimiin ja ystävälliseen palveluun.

Lounaskahvilan lisäksi Katriannan pitopalvelun kautta järjestyvät niin pienet kuin isotkin juhlat tarjoiluineen. Katriannan pitopalvelu tuo kaiken valmiina tullessaan tai haluttaessa voi valmistaa myös asiakkaan luona.

Keittoa lounasvieraille

 

Maissikanaa kantarellikastikkeella.

Katrianna on varsin monipuolinen yritys, jonka taustalta löytyy Vallan Mainio Kokki Oy ja pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen Jarno Andersin. Jarnon puoliso Sanna on ainakin tämän kesän ollut vapaalla omasta työstään ja mukana yrityksen toiminnassa vastaten mm. Wanhan Apteekin Majatalosta. Yrittäjäpariskunnan palvelu on ystävällistä ja asiakkaista välittävää olipa kyseessä kahvila- tai lounasvieras, parin kilon lihapullatilaus tai merkkipäiväjuhlien kokonaisvaltainen suunnittelu.

Vallan mainio kokki, yrittäjä Jarno Andersin ja ihana puolisonsa Sanna
Katrianna

Katrianna laajensi palvelutarjontaansa viime keväänä avaamalla Wanhan Apteekin Majatalon kahvila Katriannasta vain muutaman sadan metrin päässä sijaitsevassa nk. vanhassa apteekin talossa.

Vanha apteekin talo on rakennettu 1911 ja se on tyypillinen jugendtyylin rakennus.
wanhan apteekin majatalo katrianna

Viehättävän jugendtalon alakerrassa on neljä erikokoista kaunista ja tunnelmallista majoitushuonetta salien ja aamiaishuoneen lisäksi. Huoneet soveltuvat hyvin mm. perheille, sillä joihinkin huoneisiin mahtuu hyvin lisävuode ja useampi majoittuja. Mukava yhdenhengen huone muuntuu myös helposti kahdenhengen huoneeksi. Wanhan Apteekin Majatalo on avoinna ympäri vuoden.

Lisätietoja Katriannan ja Wanhan Apteekin Majatalon palveluista löytyy täältä Katriannan sivuilta.

Tunnelmaa vihreässä salissa
Katrianna

Talon erikoisuuksia ovat lähes jokaisessa huoneessa olevat upeat, alkuperäiset ja kunnostetut kaakeliuunit. Uunit on valmistettu aikoinaan Rakkolanjoella luovutetussa Karjalassa. Talo korjattiin ja entisöitiin  vuosien 1996 – 2004 aikana edellisen omistajan toimesta. Työ kesti peräti kahdeksan vuotta. Korjausten yhteydessä palautettiin talosta jo aiemmin purettu jugendkoristeinen kuisti ja parveke sekä lisättiin paloportaiden suojaksi talon tyyliin hyvin sopiva torni.

Suosittelen lämpimästi Wanhan Apteekin Majataloa.

P.S. Näillä kahdella vanhalla talolla – kahvila Katriannan ja Wanhan Apteekin Majatalolla – on historiassakin ollut yhteys toisiinsa. Apteekkari Herman Levin perusti ensin apteekkinsa 1910 taloon, jossa nykyisin on kahvila Katrianna. Hän siirsi kuitenkin apteekkinsa 1911 rakennettuun omaan apteekkitaloon, joka toimii nykyään Wanhan Apteekin Majatalona.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sulkava

Viisi hyvää syytä tulla Sulkavalle

Sulkava – Saimaan sylissä Sulkava tunnetaan ehkä parhaiten Sulkavan Suursouduista ja ympäröivästä upeasta järvialueesta – Saimaasta. Sulkavalle kannattaa kuitenkin piipahtaa muulloinkin kuin vain kesällä. Pidän itse kovasti…

Näytä lisää
Savonlinna

Aalto Store – rakkaudesta mukavaan vapaa-aikaan

Savonlinnalainen Aalto Store on syntynyt rakkaudesta mukavaan ja laadukkaaseen vapaa-aikaan. Kaikki Aalto Storessa myytävät tuotteet kuvastavat yrityksen omistajien elämäntapaa, heidän rakkauttaan Saimaaseen, pohjoisen kimalteleviin…

Näytä lisää
Savonlinna

Johanna Oraksen timanttinen kesä

Yksi Savonlinnan alkukesän kohokohdista on Taidekartano Johanna Oraksen lämminhenkiset avajaiset. Jotenkin vaan tuntuu, että näistä avajaisista alkaa Savonlinnan seudun kesä. Tämän kesän avajaisia…

Näytä lisää
Sulkava

Vilkaharju Sulkavalla on osa Saimaan Geopark aluetta

Vilkaharju on upea noin neljän kilometrin mittainen harju vain viiden kilometrin päässä Sulkavan kirkonkylän keskustasta. Vilkaharju on osa Saimaan Geopark aluetta. Kauniita järvimaisemia ja…

Näytä lisää
Savonlinna

East Coast – merihenkistä käyttömuotia Saimaalle

East Coast -muoti on ajatonta, klassista ja kestävää. Se on myös sinistä, harmaata, valkoista ja punaista maustettuna herkullisella konjakilla ja kullalla. Myös raidat ja…

Näytä lisää

Saimaa ja kesä kutsuu

Saimaa oli mukavasti edustettuna kotimaan matkamessuilla Tampereella keväällä. “Tervetuloa Saimaalle” oli helppo keskustelun avaus vastapuolen kanssa. Tuntui jotenkin mielikin kepoiselta. Yllättävän moni ei…

Näytä lisää