51. Sulkavan Suursoudut heinäkuussa – tässä muutama treenivinkki

Julkaistu -

Tapaan sulkavalaisen nuoren metsätalousopiskelijan aurinkoisena toukokuun lauantaina Alanteen Helmen terassilla. Juomme kupit kahvia ja juttelemme souduista. Sulkavan Suursoudut järjestetään tänä vuonna 5. – 8.7.2018. Juho Mikkonen on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kokenut yksinsoutaja, sillä hän on osallistunut Sulkavan Suursoutuihin jo viisi kertaa nuorten alle 23-vuotiaiden sarjassa soutaen 60 km:n matkan Partalansaaren ympäri noin kuuteen tuntiin. Paras aika oli kuulemma ensimmäisenä vuonna.

Juho kertoi halunneensa soutamaan jo 11 – 12 vuotiaana, mutta vanhemmat toppuuttelivat vielä tuolloin innokasta poikaansa. Tänä vuonna, Sotkamossa urheilulukion käynyt ja aiemmin hiihtoa harrastanut, Juho osallistuu ensimmäistä kertaa aikuisten sarjaan. Tosin tarkkaa sarjaa hän ei ole vielä päättänyt, sillä Juhoa on kysytty kaveriksi parisoutuun ja vuorosoutuun. Yksinsoutu on kuitenkin Juholle se mieluisin sarjavaihtoehto. Kesätyö Metsänhoitoyhdistyksessä hieman rajoittaa soutuihin valmistautumista, mutta on tässä vielä aikaa, Juho tuumailee.

Edullisempi ilmoittautuminen voimassa 31.5.2018 saakka

Sulkavan Suursoudut -tapahtuman ilmoittautumiset on porrastettu kolmeen maksuluokkaan, ja edullisempi ilmoittautuminen on voimassa tämän kuun loppuun eli 31.5.2018 saakka. Mukaan soutamaan voi ilmoittautua tämänkin jälkeen, aina tapahtuman alkuun asti. Sarjoja on useita: kaksipäiväinen retkisoutu 70 km, kirkkovenesarjat 60 km, yksinsoutu 60 km, parisoutu 60 km, vuorosoutu 60 km, erikoisveneet, kanootit ja kajakit 60 km sekä 30 km soutu. Tässä linkki suoraan Sulkavan Suursoutujen ilmoittautumiseen ja -ohjeisiin.

Alle 23 -vuotiaille pienvenesoutajille osallistuminen on ilmaista

Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto tukee alle 23-vuotiaita soutajia, jotka osallistuvat Suursoutujen 2018 pienvenelähtöihin (yksinsoutu, pari- ja vuorosoutu). Kyseiset soutajat, jotka ovat syntyneet vuonna 1996 tai myöhemmin, saavat 51. Suursouduissa oikeuden osallistua ilmaiseksi. Etu koskee ainoastaan 60 km:n matkoille osallistuvia eli ns. kerralla Partalansaaren kiertäviä.

Kyseiset kriteerit täyttävät nuoret soutajat ilmoittautuvat osanottomaksua maksamatta kisaan normaalisti. Tarkempia ohjeita löytyy ilmoittautumissivuilta.

Treenivinkit ensikertaa Sulkavan Suursoudut -tapahtumaan osallistuville

Kyselen Juholta, soutumies kun on, vinkkejä treenaamiseen ensikertaa Sulkavan Suursoudut  -tapahtumaan soutamaan haluaville. Onko jo liian myöhäistä aloittaa valmistautuminen, kyselen.

Soutuihin on vielä reilu kuukausi aikaa ja vielä ennättää treenata, kunhan oma peruskunto on muuten kohdallaan, Juho sanoo. Tässä muutama Juhon treeni- ja varustevinkki:

  1. Lajinomaista harjoittelua ainakin kerran viikossa. Soutamaan olisi hyvä mennä ainakin kerran viikossa ja lenkin olisi oltava riittävän pitkä, esimerkiksi kolme tuntia. Tunnin harjoitus ei riitä, kun souduissa on tavoitteena jaksaa soutaa noin kuusi tuntia.
  2. Muuta kuntoilua, kuten lenkkeilyä kannattaa harkita myös treeniohjelmaan.
  3. Lihashuoltoa ei  saa unohtaa. Alku- ja loppulämmittelyt treenatessa sekä hyvät venyttelyt pitävät lihakset kunnossa ennen suursoutuja.
  4. Sopivat varusteet soutuihin: säänmukainen varustus, mutta jos on lämmintä, niin lyhyet trikoot, t-paita (ei musta), päähine, aurinkolasit, mukavat kengät esim. lenkkarit sekä hanskat tai ei oman tottumuksen mukaan, rakot tulee käsiin kuitenkin melko varmasti.
  5. Itselle sopivaa evästä ja riittäväsi juotavaa.
  6. Iloinen ja reipas mieli sekä rento meininki, niin soutaminen sujuu paremmin ja jaksaa soutaa maaliin saakka.

Juholla itsellään on ollut eväänä  mm. suolakurkkuja, banaania, glukoositabletteja ja energiageeliä. Juomaa on ollut mukana yhteensä n. neljä litraa mm. urheilujuomaa, itse sekoiteltua suolavettä, sokerillista ja hiilihapotonta Cokista piristykseksi loppumatkaa varten. Oli soutumatka sitten 60 km tai 30 km, juoda pitäisi joka tapauksessa n. 2 dl aina 20 min välein, sanoo Juho.

Sulkavan Suursoudut on hieno tapahtuma, joka kerää suuren joukon soudun ystäviä Sulkavalle aina vuodesta toiseen, nyt siis jo 51. kerran.

Sulkava

Tietoa Sulkavan palveluista löytyy aiemmin kirjoittamistani jutuista mm. Sulkavan mielenkiintoisimmat käyntikohteet: uuden kunnanjohtajan seitsemän vinkkiä ja Sulkava veneilijän unelmakohde sekä Sulkavan kunnan matkailusivuilta.

Tervetuloa soutamaan Sulkavalle!

Soutukuvat Juhani Kosonen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Juva

Tryffelien lumoissa Juvan Tryffelikeskuksessa

Mikä ihana tuoksu kokoushuoneen pöydällä esillä olevasta tryffelistä lähteekään. Tuoksu on aivan omanlaisensa, hyvin aromaattinen, makeahko mutta selvästi sienimäinen. Olen pienen ryhmän kanssa…

Näytä lisää
Savonlinna

Ruskaretkellä Linnansaaressa

Pihlajien kirkkaan punaisista marjoista raskaat oksat taipuvat hopeisen Saimaan ylle. Koivut varistavat viimeisiä lehtiään. Syksyinen Saimaa on uskomattoman kaunis. Kiidämme avoveneellä ruskan kultaaman…

Näytä lisää
Savonlinna

Työpaikka Saimaan saaristossa

Saimaan saaristo on mitä mainioin paikka työntekoon. Yhteydet pelaavat hyvin, eikä lähietäisyydellä ole liiemmälti häiriötekijöitä, jos nyt liian kauniita maisemia ei oteta lukuun….

Näytä lisää
Savonlinna

Sadas postaus

Tämä on Parasta Savonlinnassa -blogin sadas postaus. Blogi on nähnyt päivänvalon melko tarkkaan kolme kuukautta sitten eli tarinaa on syntynyt aika hyvällä tahdilla….

Näytä lisää
Punkaharju

Sielultaan savolainen stadin kundi ikuistaa hetkiä maaseudulla

Saimaa, savolaisuus ja maalaiselämä – siinäpä Punkaharjulla sijaitsevan Inkeritalon kahvilan tämän kesän hurmaavan akvarellinäyttelyn teemat. Itse taiteilija Urpo ”Upi” Martikainen ei juuri esittelyjä…

Näytä lisää
Savonlinna

Kruunuklinikka tarjoaa avaimet parempaan elämään

Punkaharjulla, upeassa kansallismaisemassa sijaitsevaan Kruunupuistoon on avattu uusi Kruunuklinikka. Klinikan tarkoituksena on tarjota ihmisille tukea laadukkaamman elämän rakentamisessa erilaisten hyvinvointi- ja terveyspalvelujen muodossa….

Näytä lisää