S/S Punkaharju on ehkä Saimaan kaunein höyrylaiva

Julkaistu -

Valkokylkiset Saimaan matkustajahöyrylaivat lepäävät arvokkasti peräkkäin Savonlinnan matkustajasataman laiturissa. Keskimmäisenä jonossa on S/S Punkaharju, jonka maisemaristeilylle olemme juuri menossa. Mielestämme S/S Punkaharjua voidaan hyvällä syyllä pitää Saimaan kauneimpana höyrylaivana.

S/S Punkaharju on oikea höyrylaivakaunotar.
Laivan kauniita yksityiskohtia. Messinki kiiltää laivaperinteen mukaisesti.
Maisemaristeily vie matkustajat Pihlajaveden kauniiseen saaristoon.
Reitti kulkee saariston kapeikkojen viehättävissä maisemissa.

Maisemaristelyjä, reittiliikennettä ja tilausristeilyjä

S/S Punkaharju on aito Saimaan höyrylaiva, joka risteilee päivittäin Savonlinnan matkustajasatamasta kauniiseen Pihlajaveden saaristoon. Maisemaristeily, joka kestää puolitoista tuntia, vie matkustajat saimaannorpan valtakuntaan ja ohittaa keskiaikaisen Olavinlinnan juuri sopivalta kuvausetäisyydeltä.

S/S Punkaharju ajaa myös Savonlinna – Punkaharju reittiä muutaman kerran viikossa. Matka Punkaharjulle tai takaisin kestää kaksi ja puoli tuntia. Punkaharjulta lähtö Savonlinnaan on klo 15.30 ja oopperailtoina laiva pysähtyy myös Olavinlinnassa. Kannattaa katsoa tarkemmin reittiaikataulut ja tiedot täältä.

Normaali risteilykausi kestää 30.8. saakka, jonka jälkeen S/S Punkaharju  ja S/S Savonlinna sekä Kari Leinosen yhdessä poikansa Jannen kanssa omistaman Vip Cruise yhtiön laivat S/S Paul Wahl ja M/S Quo Vadis tekevät tilausristeilyjä vielä pitkälle syksyyn. Tilausristeilyt räätälöidään aina asiakkaan toiveita noudattaen. Lisätietoja tilausristeilyistä löytyy täältä.

Näet Olavinlinnan risteilyllä lähietäisyydeltä, sillä reitti kulkee aivan linnan vierestä.

Laivan aurinkokannella voi nauttia virvokkeita ja ihailla kaunista Saimaan järvimaisemaa. Punkaharju -laivassa on ravintola ja täydet anniskeluoikeudet ja laivan viinilista on oikein houkutteleva ja edustava.

S/S Punaharjun aurinkokannella maisemaristeilystä nauttii parhaalla mahdollisella tavalla.

S/S Punkaharju Captain´s beer

Oluen ystäviä suosittelen ehdottomasti maistamaan Punkaharju -laivan omaa kapteenin nimikko-olutta, jota tarjoillaan vain S/S Punkaharju laivalla. Kotiin, mökille ja lahjaksi tätä kapteenin erikoisuutta voi ostaa Savonlinnan Citymarketista.

Kapteeni Janne Leinonen

Kapteeni Janne Leinonen ja S/S Punkaharju Captain´s beer

Laivan historiasta

Punkaharju -laiva on rakennettu Savonlinnassa 1905 ja se on ainut vielä jäljellä oleva Savonlinnassa rakennettu matkustajahöyrylaiva. Laivan suunnitteli laiva-arkkitehti Emil Kiiveri. Lisää tietoja laivasta ja sen  historiasta löytyy täältä Vipcruisen sivuilta.

S/S Punkaharju -laivalla on usein ollut myös valtakunnan arvovieraita isäntänsä Suomen tasavallan presidentin seurassa.

Kaunis ilta Saimaalla.

Saimaashop.com

Nyt voi ostaa risteilyliput ennakkoon saimaashop.com -verkkokaupasta ja varmistaa siten paikat halutulle päivälle ja risteilylle ilman jonottamista. Tosi kätevää. Samalla voi tutustua verkkokaupan laajaan oheistuotevalikoimaan tai ostaa lahjakortin.

Jos ilta käy viileäksi, voi istua sisällä salongissa tai laittaa kannella huovan harteilleen.

Ihastuitko höyrylaivaan?

Kaikille höyrylaivoihin ihastuneille on oiva tilaisuus yöpyä Savonlinnan matkustajasatamassa oikeassa höyrylaivassa, sillä S/S Savonlinna -laivassa on 12 kahden hengen hyttiä käytettävissä. Tiedustelut suoraan: Janne Leinonen puh 050 368 2287 tai sähköposti janne.leinonen@vipcruise.info .

Alamme saapua ihanalta kesäillan maisemaristeilyltämme takaisin Savonlinnan matkustajasatamaan. Laivan höyrypillin vihellys on kuin sinetti onnistuneelle retkellemme. Tämä täytyy saada kokea pian uudestaan. Tervetuloa  mukaan!

Olipa kiva maisemaristeily.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Ruusunen – kokonaisvaltaista hyvinvointia

Olen ollut Hyvänolon kauneuskeskus Ruususen asiakas jo pitkään. Välillä voi mennä pitkäkin aika että en käy hoidoissa, mutta ennemmin tai myöhemmin löydän itseni…

Näytä lisää
Savonlinna

Risteilyllä kaupungin ympäri

Mikä voisikaan olla Savonlinnassa varmempi kesän merkki kuin risteilykauden avaus. Risteilylle on päässyt kesäkuun alusta lähtien joka päivä, viisi kertaa päivässä. Me kävimme…

Näytä lisää
Lapinlahti

Lapinlahti on elävä kulttuuripitäjä

On maalaispitäjiä, ja on Lapinlahti. Lapinlahti on kulttuuria, kauniita maisemia ja ainutlaatuisia elämyksiä. Iloisena paluumuuttajana katselen kulttuurikuntaa entistäkin arvostavammin. Lapinlahden kesään mahtuu paljon tapahtumia…

Näytä lisää
Savonlinna

Hei nyt bongataan norppia

Asun Pihlajaveden saaristossa, ihan niillä tienoilla, jossa Saimaannorppa viihtyy parhaiten. Siitä huolimatta en ole eläissäni kovin montaa norppaa nähnyt. Ne harvat kerrat kun…

Näytä lisää
Savonlinna

Johanna Oras – Oodi metsälle

Johanna Oraksen tämän kesän näyttely on nimeltään Oodi Metsälle. Ja mikäpä aihe sopisikaan paremmin Punkaharjulle, upeaan Suomen kansallismaisemaan. Johanna kertoi näyttelyn avajaisissa, että…

Näytä lisää
Savonlinna

Tunnelmallinen Wanha Pappila kokouksiin ja majoitukseen

Ritalassa, Savonlinnan kristillisen opiston alueella sijaitseva Wanha Pappila on saanut tänä keväänä uuden elämän. Toki Pappila on ollut viehättävä rakennus aikaisemminkin, mutta nyt…

Näytä lisää