Mukavaa tekemistä koko perheelle

Julkaistu - ,

Usein kuulee sanottavan, että Savonlinnassa ei ole oikein tarjontaa lapsiperheille. Itse asiassa olen ollut itsekkin vähän samaa mieltä ja jopa harmitellut ääneen tarjonnan vähäisyyttä. Niinpä päätimme alkaa selvittää, mikä on totuus; onko sitä tarjontaa vai ei. Ja täytyypä tunnustaa, että tarjontaa on kyllä vähintäänkin riittävästi, ja mikä ilahduttavinta, sitä tulee koko ajan lisää. Tässäpä siis teillekin muutamia oivia vinkkejä kesäpäivän viettoon lasten ja nuorten kanssa. Jos huomaat että joku kiva vinkki puuttuu niin lisää se ihmeessä kommenttikenttään, näin saadaan vieläkin kattavampi listaus.

Activity Maker – Megazone ja Escaperoom

Savonlinnan keskustassa Olavinkadun varrella sijaitseva Activity Maker yritys tarjoaa monenlaista tekemistä matkailijoille, paikallisille asukkaille sekä yrityksille niin sisällä kuin ulkonakin. Aktiviteettivalikoimaan kuuluvat Megazone, Escaperoom, Minigolf, Zorb, Paintball sekä paljon muuta.

Megazone

Megazone on sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen laserpeli, joka sopii lähes jokaiselle. Suositusikäraja on 7 vuotta, mutta pienemmätkin pärjäävät pelissä hyvin ja tarvittaessa vanhemman ohjauksella. Pelaajat varustetaan huipputeknologiaan perustuvilla peliliiveillä ja vaarattomilla, mutta upeilla laseraseilla. Pelialueena toimii labyrinttimainen, UV-valoin valaistu hämärä kaupunkitaistelurata, jossa pelaajat keräävät pisteitä vastustajien liiveihin ja tukikohtiin ampumalla. Pelitunnelmaa nostavat ympärillä leijuva usva, pimeyttä halkovat vihreät lasersäteet sekä taustalla soiva musiikki.

Hinta: 1 peli 10 €, 2 peräkkäistä 17 €, 3 peräkkäistä 23 €
Kesto: yksi peli kestää 22 min
Ikäraja: suositus yli 7 vuotiaille, nuoremmat voivat osallistua yhdessä vanhemman kanssa
Oheispalvelut: Synttäritilat, joihin voi tilata tarjoilut  tai tuoda omat tarjottavat. Activity Maker järestää myös monenlaisia päiväretkiä luontoon ja lähialueen palveluihin ja aktiviteetteihin.
Lue lisää: www.activitymaker.fi sekä Facebook Activity Maker
Varaukset ja lisätiedot: 0449782127, activitymaker@gmail.com tai fb viestillä

EscapeRoom – Sinulla on 60 minuuttia aikaa

Escaperoom on tosielämän seikkailupeli keskellä Savonlinnaa. Sinut ja ryhmäsi lukitaan huoneeseen, ja teillä on 60 minuuttia aikaa päästä ulos ratkaisemalla erilaisia pulmia ja mysteerejä. Pakopeli on elämys, johon ei voi valmistautua, vaan se täytyy kokea. Pelissä eteneminen vaatii valppautta, loogista päättelykykyä ja yhteistyötä.

Hinta: 1 – 3 hlöä 75 €, 4 – 5 hlöä 100 €, 6 hlöä 120 €, lisähenkilöt 20 € /henkilö, enintään 9 henkilöä/ huone
Kesto: 60 min
Ikäraja: yli 15 vuotiaille. Nuoremmat voivat tulla yhdessä vanhempien kanssa. Ryhmässä pitää aina olla mukana yksi yli 18 vuotias.
Oheispalvelut: Synttäritilat, joihin voi tilata tarjoilut tai tuoda omat tarjottavat. Activity Maker järjestää myös monenlaisia päiväretkiä luontoon ja lähialueen palveluihin ja aktiviteetteihin.
Lue lisää: www.activitymaker.fi sekä Facebook Activity Maker
Varaukset ja lisätiedot: 0449782127, activitymaker@gmail.com tai fb viestillä.

Lekotti Vaction Club – vauhdikkaita elämyksiä koko perheelle

Savonrannalla Saimaan sydämessä sijaitseva Lekotti tarjoaa vauhdikkaita elämyksiä koko perheelle ympäri vuoden. Kesällä Lekotin erikoisuus on köysirata, jossa on yli 30 myös vuori- ja kalliokiipeilyssä käytössä olevaa estettä. Esteet sijaitsevat 1 – 8 metriä maanpinnan yläpuolella – mitä korkeammalla este on, sitä vaikeampi se on.

Hinta: Alk. 19 €/hlö (nettiliput). Tarkasta lippujen hinnat Lekotin nettisivuilta.
Oheispalvelut: Lekotissa on vuokrattavana veneitä, kajakkeja, sup-lautoja ja polkupyöriä. Voit myös vuokrata huvilan ja viipyä alueella pidempäänkin. Talvella Lekotissa toimii laskettelukeskus.
Ikäraja: Köysipuiston ikäraja on 6 vuotta. Minimipituus 110 cm
Mitä erikoista: Savonlinnan seudun ainoa kiipeilypuisto. Toimii talvella laskettelukeskuksena.
Lue lisää: https://lekotti.fi/fi/

Aito höyrylaivaristeily S/S Punkaharjulla

S/S Punkaharju vie koko perheen perinteiselle höyrylaivaristeilylle saimaannorpan valtakuntaan. Risteilyllä seilataan läpi kauniiden kapeikkojen ja ohi vehreiden Saimaan saarien. Risteilyllä nähdään myös keskiaikainen Olavinlinna ja tehdään matkaa leppoisasti nauttien kesäisestä tunnelmasta. Lapset pääsevät ohjaamaan laivaa kapteenin opastuksella ja tutustumaan vanhan höyrylaivan konehuoneeseen.

Kesäinen Saimaa, kahvilan herkut ja höyrylaivan leppoisa tunnelma takaavat onnistuneen matkan koko perheelle. S/S Punkaharjun maisemaristeilyt Savonlinnassa voi ostaa kätevästi myös verkkokaupasta. 

Hinta: aikuiset 20 €, lapset 10 €, perhelippu (2+2) 50 €,  alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
Kesto: 1 tunti 30 minuuttia
Oheispalvelut: Laivassa on laadukas kahvila, josta saa herkkuja kaiken ikäisille.
Mitä erikoista: Lapset pääsevät ohjaamaan laivaa kapteenin opastuksella ja tutustumaan vanhan höyrylaivan konehuoneeseen.
Lue lisääsaimaashop.com/Maisemaristeilyt

Riihisaari kutsuu lapsiperheitä

Riihisaari tarjoaa elämyksiä ja tietoa koko perheelle. Myös taaperoitten on mukava tallustaa avarissa tiloissa esineitä ja kuvia ihmetellen ja ääniä kuulostellen. Vaihtuvissa näyttelyissä on yleensä aina jotain kivaa puuhaa lapsille. Riihisaaressa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia, joissa on paljon ohjelmaa lapsille.

Varsinkin kesäaikaan katseltavaa löytyy myös ulkona piha-alueella. Jännittävät museolaivat laiturissa, upea keskiaikainen Olavinlinna naapurissa sekä Saimaan luonto vesilintuineen jäävät varmasti pikkuväen mieleen. Välillä voi vaikkapa evästellä Riihisaaren kalliolla tai piipahtaa viereisessä Pikku Kakkosen leikkipuistossa.

Hinta: Alle 18-vuotiaat maksutta. Aikuisten lippu 8 €.
Lue lisääwww.savonlinna.fi/riihisaari

Vahtikoira Veikon musiikillinen hulluttelu 22.7.

Laulaja ja lauluntekijä Tuija Rantalaisen ja Vahtikoira Veikon musiikillinen hulluttelu kutsuu perheen pienimmät Savonlinnan Oopperajuhlille ensi kesänä. Kokeneen duon hyväntuuliset, 40-minuuttiset esitykset nähdään Savonlinnan maakuntamuseolla Riihisaaressa 22. heinäkuuta. Esityksessä lapsetkin saavat osallistua. Vahtikoira Veikko nimittäin haaveilee laulavan laivakoiran ammatista ja kutsuu lapset mukaan ammatinvalintapohdintoihin. Välillä Veikko matkaa mielikuvituksen voimalla karkuretkilleen, mutta palaa onneksi aina takaisin – ja järjestää juhlat.

Tekemistä koko perheelle

Hinta: 15 €/hlö, perhelippu neljälle 50 €. Hintoihin lisätään palvelupalkkio 2,50 €/lippu ja 4,50 €/perhelippu
Esityksen kesto: 40 min
Ikäraja: 3 v.
Oheispalvelut: Esityksen lipulla pääsee tutustumaan myös Riihisaaren Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksen elämyksellisiin näyttelyihin
Mitä erikoista: esitykset Riihisaaressa- Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa
Lue lisää: http://operafestival.fi/news/Uutta-ensi-kesan-ohjelmistossa-Musiikillinen-hulluttelu-perheille/33252/d5bd66ed-5fca-46a3-8785-86fd74ddce50

Pikku kakkosen leikkipuisto

Kuva: Riina Bagge

Olavinlinnan kupeesta löytyvä Pikku Kakkosen leikkipuisto on perheen pienempien suosikkipaikka. Veden äärellä, hienoissa maisemissa viihtyvät myös vanhemmat. Leikkipuistossa on paljon kivoja laitteita. Alue on aidattu, joten pienemmätkin lapset voivat leikkiä turvallisesti. Leikkipuiston vieressä on yleinen uimaranta pukukoppeineen ja laitureineen. Ruohikolla on kiva ottaa aurinkoa ja nauttia vaikkapa retkieväitä.

Uimapaikat

Vesien ympäröimästä Savonlinnasta löytyy paljon uimapaikkoja. Virallisia uimarantoja ovat Pikku-Kakkosen ranta (Koulukatu), Heikinpohjan ranta ja Punkaharjun uimalaitos. Kasinon takasaarilla on ihastuttavia pieniä poukamia, joista pääsee uimaan. Saaret tarjoavat myös mainioita piknik-paikkoja.

Olavinlinna

Keskiaikainen Olavinlinna on jännittävä paikka koko perheelle. Linna on avoinna ympäri vuoden. Kesäaikaan järjestetään perinteisten opaskierrosten lisäksi myös erikoisohjelmaa lapsille.

• LASTEN LINNA -TAPAHTUMA 9.6.
Lasten linnapäivänä Olavinlinnasta löytyy tekemistä koko perheelle: mm. Pikku Herttua –kierroksia ja Pikku Herttuan Sali –työpajan kesäkauden avajaiset. Pikkuvieraat voivat myös tuoda pehmolelunsa yökyläilemään Olavinlinnaan.

• PIKKU HERTTUA –LASTENKIERROKSIA 23.6.–31.7.
Kierros soveltuu parhaiten 5 – 8 – vuotiaille. Kierros kestää noin 35 min. Pikku Herttua -kierroksella kiivetään
linnan torniin sekä kuullaan mm. kuka oli Pikku herttua ja miten Musta pässi liittyy Olavinlinnaan. Kierros päättyy
Pikku Herttuan Sali -työpajaan. Kokonaiskesto 45 min.

• PIKKU HERTTUAN SALI AVOINNA PÄIVITTÄIN 9.6.–19.8. JA 25.-26.8.
Pikku Herttuan Sali –työpajassa kaiken ikäiset pystyvät eläytymään linnan rikkaaseen historiaan kokeilemalla mm.
ritarihaarniskan osia, pukeutumalla eri

Lusto – Suomen metsämuseo

Kuva: Lusto

Punkaharjulla sijaitseva Metsämuseo Lusto on lapsiperheen unelmakohde. Näyttelyjen ja pienoismallien lisäksi Lustossa on kosketeltavia ja kokeiltavia esineitä ja kohteita. Lapset voivat harjoitella puulajien tunnistusta, arvuutella, millainen turkki kullakin metsän asukkaalla on ja kokeilla, kuinka painavia ensimmäiset moottorisahat oikein olivatkaan. Lasten puu ja karhunpesä houkuttelevat perheen pienimmät museovieraat huimiin seikkailuihin!

Hinta: Aikuiset 10 €/hlö, lapset 4 – 15-vuotta 5 €/hlö, perhelippu 25 €
Avoinna: Ympäri vuoden
Lue lisää: http://www.lusto.fi/nayttely/lasten-lusto/

Reittiveneellä Linnansaareen

Kuva: Marie-Louise Fant

Retki Linnansaareen on erityisen mukava tapa viettää päivää. Linnansaareen pääsee kesäaikaan reittiveneellä sekä Järvisydämestä että Oravista. Saaressa on kolme eripituista luontopolkua, joilla pääsee tutustumaan Saimaan synnyn esihistoriallisiin vaiheisiin ja upeisiin maisemiin. Löytyypä Linnansaaresta mielenkiintoisia geokätköjäkin. Linnansaaressa on myös leirintäalue, kioski ja mielenkiintoinen Louhimaan torppa.

Hinta: alk. 4,5 €/lapsi/suunta. Tarkista hinnat Oravin nettisivuilta
Saatavilla: reittiliikenne Linnasaareen 22.6. – 2.9.2018

Kerimäen liikuntapuisto

Kerimäen uusi käyntikortti ja oiva vetonaula on Sirkuskentän kupeeseen sijoittuva upea liikuntapuisto, joka tarjoaa tekemistä lapsista isovanhempiin. Ilakoida voi esimerkiksi vaijeriliuissa, tai parkour- ja kiipeilyradoilla. Useiden pelikenttien ja kuntolaitteiden ansiosta paikalla voi pelata mm. rantalentopalloa, beachfutista tai bocciaa, sekä treenata ”ulkoilma-kuntosalilla” silmiä hivelevän järvimaiseman äärellä. Savonlinnan kaupungin rakennuttama liikuntapuisto onkin jo lyhyessä ajassa saavuttanut vahvan suosion.

Hepokatin kotieläinpiha ja kesäkahvila

Hepokatin kotieläinpiha sijaitsee vanhalla Mannilan maatilalla Punkaharjun Vaahersalossa. Matkaa Vaahersaloon Savonlinnan keskustasta on noin 32 km. Kotieläinpihalla tutustut perinteisten suomalaisten maatilaneläimien elämään ja arkeen sekä saat tietoa eläinten hoidosta. Voit halutessasi osallistua opastetulle maatilakierrokselle. Maatilakierroksella talonväki esittelee maatilaa ja pääset mukaan ruokkimaan eläimiä. Lisäksi heinäkuussa järjestetään lapsille erilaisia puuhapajoja, joissa valmistuu sesongin mukaan kerppuja, kaarnalaivoja, keppareita, mato-onkia tai jotain ihan muuta.

Hinta: Kotieläinpihalla voi vierailla kotieläinpihatiketillä (5€/hlö, alle 2-vuotiaat veloituksetta), joka on
voimassa koko kesäkauden loppuun saakka. Samalla kotieläintiketillä voi siis vierailla Hepokatissa saman kesän aikana niin monta kertaa kuin haluat.
Avoinna: kesä- ja heinäkuussa. Muulloin tilauksesta
Lisätietoja: Hepokatin nettisivuilta. 

Suppailua ja melontaa keskellä Savonlinnaa

Spahotel Casinon rannasta löytyy Saimaan Vuokravenhon vuokrauspiste, josta voi vuokrata kanootteja, kajakkeja, Sup-lautoja, sähköperämoottoreita, soutuveneitä, avoveneitä yms. Järjestämme myös Sup-lautailukursseja. Lapsille on vuokrattavissa myös polkuvene tai vaikka veneen perässä vedettävä rengas.

Hinta: Sup-alkeiskursseja 29 €/hlö, Sup-laudan vuokra 18 €/h, seuraavat tunnit 10 €/h. Kanootit ja kajakit 49 €/päivä tai 15 €/h ja seuraavat tunnit 10 €/h. Mahdollisuus veneilyyn kuljettajan kanssa esim. kaupungin ympäri hintaan alkaen 29 €/hlö veneestä riippuen.
Kesto: 1 tunti tai oman valinnan mukaan
Ikäraja: yksin ikäraja 16 v. ja vanhempien seurassa nuoremmatkin
Oheispalvelut: Retket. esim. Kongon luolille, Nokipannukahville lähisaarille tilauksesta. Mahdollista myös kuljetus veneellä Punkaharjulle Kesämaahan ja paluukyyti esim. junalla takaisin Savonlinnaan. Hinnat kysyttäessä ja venetyypin mukaan.
Mitä erikoista: heinäkuussa tilauksesta esim. kalastusretkiä yms.
Varaukset ja lisätiedot: Saimaan Vuokravenho tai Sup Savonlinna

4 kommenttia artikkeliin “Mukavaa tekemistä koko perheelle”

  • Meidän lapset on viihtyny frisbeegolf-radoilla, pyöräilemässä Punkaharjulla (hyvät asfaltit ja polut) ja ihmettelemässä puupuiston ihmeellisiä puita. Lapsiperheille tärkeää on myös kohtuullinen hintataso, etenkin jos väkeä on paljon, ja siihen Savonlinnassa on hyvät mahdollisuudet. Kannattaisi tätäkin näkökulmaa markkinoida.

    Kiitos Niina, hyviä vinkkejä!

  • 2.4.2018 klo 14:39 Henna Rummukainen

    Karhuvuoren luontopolku, useita laavuja ympäri kaupunkia. Eikös Punkaharjulla ollut joku kävelypuisto tai vastaava? Hytermä Kerimäelle. Mielenkiintoisia paikkoja on paljon ja suurin osa elämyksistä ihan ilmaiseksi.

    Kiitos Henna hyvistä vinkeistä. Punkaharjulla on sauvakävelypuisto, johon kuuluu kahdeksan erilaista merkittyä reittiä. Osa näistä reiteistä on suunniteltu varta vasten lapsiperheille. Ja voi tietty mennä ilman sauvojakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Savonlinnassa tehtyjä tuotteita

Olen työstämässä uutta kirjaprojektia, jonka tavoitteena on nostaa esiin Savonlinnassa tehtyjä tuotteita, savonlinnalaista osaamista ja intohimoisia ihmisiä tämän osaamisen takana. Vaikka projekti on…

Näytä lisää
Savonlinna

Koko perheen hauska Porokylä

Rantasalmelle, Hotel & Spa Resort Järvisydämen kupeeseen on avattu uusi koko perheen talvinen Porokylä. Päästiin eilen privaattivierailulle testaamaan uuden paikan palveluja. Porokylä on ihan…

Näytä lisää
Savonlinna

Tervetuloa kierrätyksen ihmeelliseen maailmaan

Enpä tiennytkään kuinka monipuolista toimintaa onkaan jo 26 vuotta Savonlinnassa olleella nk. Kierrätyskeskuksella. Savonlinnan Toimintakeskus Ry:llä isompi Kierrätysmyymälä osoitteessa Pohjolankatu 6 ja toinen…

Näytä lisää

Ravintola Possen yrittäjät: paikallisia palveluja käyttämällä Savonlinna nousuun!

Savonlinnassa vierailevat kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat ihastelevat tavan takaa kaunista Saimaan ympäröimää kaupunkiamme. Moni lomaansa täällä vuodesta toiseen viettävä myös miettii miten voisi asua…

Näytä lisää
Savonlinna

Johanna Oraksen timanttinen kesä

Yksi Savonlinnan alkukesän kohokohdista on Taidekartano Johanna Oraksen lämminhenkiset avajaiset. Jotenkin vaan tuntuu, että näistä avajaisista alkaa Savonlinnan seudun kesä. Tämän kesän avajaisia…

Näytä lisää
Savonlinna

Kiireetön joulun odotus lasten kanssa

Ihanaa aikaa tämä joulun odotus. Vietämme tulevan joulun pitkästä aikaa perheen kesken ilman työtä ja kiirettä. Olemme valmistautuneet jouluun omalla tavallamme, vauva-arjen maustamana….

Näytä lisää