Tietoja palvelusta

Lämpimästi tervetuloa Parasta Saimaalla -palvelun pariin. Tässä palvelussa esitellään Saimaan vesistöä ja alueen yritysten hyviä tuotteita ja palveluja. Toivon, että saat näistä jutuista hyviä vinkkejä omalle Saimaa-matkallesi.

Voit osallistua palvelun sisällöntuotantoon käyttämällä hästägiä #parastasaimaalla Instagramissa ja Twitterissä. Tällöin sinun Parasta Saimaalla -kuvasi ilmestyy palvelun etusivulle.

Tämä palvelu on syntynyt rakkaudesta omaa kotiseutua kohtaan. Asuminen kauniissa ja sokkeloisessa Saimaan saaristossa tuntuu etuoikeudelta, ja on hienoa jakaa näitä kokemuksia ja tunnelmia. Mukaan olen saanut muutaman bloggaajan, jotka jakavat kanssani saman rakkauden Saimaata kohtaan.

Nautin suunnattomasti saariston rauhasta, täydellisestä hiljaisuudesta ja kanssakäymisestä Saimaan järviluonnon kanssa. Mutta nautin myös monista muista upeista asioista, joita viehättävä kotikaupunkini Savonlinna ja koko Saimaan alue tarjoaa.

Palvelun tarkoitus ei ole missään nimessä laittaa yrityksiä paremmusjärjestykseen vaan Parasta Saimaalla voi olla herkullinen suklaakakku, erityisen lämmin palvelu tai sykähdyttävä yksittäinen kokemus. Usein wau-fiilikset tulevat juuri niistä pienistä asioista. Ja näitä kokemuksia haluamme jakaa kanssanne.

Terveisin

Pia Behm
Parasta Saimaalla -palvelun ylläpitäjä

Tutustu bloggaajiin:

Pia Behm

Pia on intohimoinen yrittäjä ja Saimaa-fani Savonlinnasta. Pia asuu Pihlajaveden saaristossa ja erityisiä rakkauden kohteita ovat hyvä ruoka, luonnossa liikkuminen ja matkustelu. Parasta Saimaalla -blogin perustaja.

SM_melonta_small

Pian Saimaa-suositukset: Norppasafari Linnansaaressa on aivan huikea kokemus, jota on pakko suositella. Ja kyllä ooppera Olavinlinnassa sulattaa sydämen joka kerta. Luminkenkäily saa unohtamaan kaikki maalliset murheet ja sokkeloisella Saimaalla melonta on kesän suosikkijuttu.

Motto: Hyvä ruoka – parempi mieli

_______________________________________________________________

Päivi Auvinen

Päivi on yrittäjä ja sisustussuunnittelija, joka rakastaa asua Savonlinnassa keskellä kaupunkia järven rannalla ja arvostaa erityisesti seudun värikästä paikallishistoriaa, arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia sekä ympärivuotista kulttuuritarjontaa.

Päivi ja sateenvarjot

Päivin Saimaa-suositukset: Kesäisellä laivaristeilyllä Saimaan pitsinen saaristo Pihlajavedellä sykähdyttää kauneudellaan joka kerta. Voit myös vuokrata veneen ja ankkuroitua johonkin Saimaan yli sadasta retkisatamasta. Talvella upeat retkiluistelureitit ja hiihtoladut suorastaan kutsuvat ulkoilemaan.

Motto: Mielihyvää aidoista asioista.

Lapsiperheen matkassa

Blogiin on avattu joulukuussa uusi alakategoria Lapsiperheen matkassa. Tämän osion sisällöistä vastaa punkaharjulainen perheenäiti Sini Laukkanen, joka kertoo valloittavalla tavalla lapsiperheen elämästä Savonlinnan seudulla.

 

 

10 kommenttia artikkeliin “Tietoja palvelusta”

 • Vaikka yleensä käännynkin fine diningin puoleen ja arvostan nimenomaan slow foodia, niin Savonlinnan pikaruokahelmi ”Uskudar kebab” ansaitsee täälläkin maininnan. Ette ehkä ymmärrä, että teillä on siellä Savonlinnassa Suomen paras kebab, niin tuotteena kuin palveluna. Valitettavasti monessa muussa kaupungissa ei tälle tasolle ylletä ja välillä on tullut lähdettyä varta vasten syömään Uskudariin useamman sadan kilometrin päästäkin. Samalla toki sitten tullut kierreltyä muuallakin.. Ehdoton valttikortti kaupungille. Tullut aikoinaan tutuksi OTB:n myötä, vanhat konkarit opettivat 😉

 • Kiitos kommentista, olen samaa mieltä että Uskudarin kebab on tosi hyvää. Ja ihan mahtavaa kuulla että se saa jopa tulemaan Savonlinnaan matkojen päästä 🙂

 • 30.3.2015 klo 07:37 Heli Leskinen

  Hei Pia! Kiitokset ja onnittelut mukavasta blogistasi. Kuvat ovat upeita – otatko ne itse? Olen suvisavolainen eli mökki löytyy Savonlinnan upeasta saaristosta, josta sukuni juuret ovat peräisin. Savonlinna on ottanut huimia askelia ravintoloiden ja palvelujen suhteen viime vuosina. Jumpattavaa löytyy mielestäni aukioloajoista – varsinkin elokuussa,jolloin on paljon turisteja,mutta kaupunki menee jonkinlaiseen talvimoodiin. Esimerkiksi aukiolevaa kahvilaa on vaikeaa löytää viikonloppuisin. Hyvää espressoa joutuu edelleen metsästämään. Itse suosin paljon Café Alegriaa kansakoulun tiloissa. Heillä on hyvä kahvi ja maukkaat pullat. Lisäksi kahvila on auki muulloinkin kuin virka-aikana.

  Hei Heli ja kiitos! Suurin osa kuvista on minun ottamia ja jatkossa kaikki, mutta tässä alkuvaiheessa olen joutunut muutaman postauksen osalta lainaamaan kesäkuvia yrityksiltä. Minulla on toimisto Cafe Alegrian kanssa samassa talossa ja tykkään itsekin käydä siellä kahvilla.

 • 7.4.2015 klo 22:04 Jarmo Honkanen

  Hyvässä esittelyssä mielestäni yksi aukko. Kun Savonlinna on kasvanut Punkaharjulla ja Kerimäellä, niin ei sovi unohtaa maailman suurinta puukirkkoa. Koloveden ohella mielestäni on hyvä mainita myös Puruvesi yksi maamme kirkkaimmista, puhtaimmista ja kauneimmista järvistä.

  Kiitos kommenteista. Puruvedestä ja Kerimäestäkin tulossa juttua vähän myöhemmin 🙂

 • 8.6.2015 klo 06:08 Juha-Pekka Hämäläinen

  Kohteista kesällä puhuttaessa on yksi etappi myös Joensuuhun menevän reitin varrella oleva Savonrannan vieras satama palveluineen.Satama tarjoaa palvelut sekä veneilyyn kuin myös sen miehistön tarpeisiin.
  Ravintolan palvelut ovat edulliset ja monipuoliset.
  Paikka sijaitsee Savonrannan taajaman keskellä, joten kaikki peruspalvelut ovat aivan vieressä.Kauppa, apteekki, rautakauppa, kukkakauppa jne…..

 • Sivustoon saa jutun maksamalla? Tässä sivustossa olevat jutut on tehty ikään kuin ne olisivat artikkeleita. Mutta tarkemmin tutkien löytyy kohta, jossa kerrotaan yrityksen/palvelun esiinsaamisen maksavan 500 euroa per vuosi. Kyseessä on siis ihan tavallinen mainossivusto, josta on pyritty häivyttämään tämä tosiasia?

  Hei J-P ja kiitos viestistäsi. Kiva juttu, että olet päätynyt lukemaan Parasta Savonlinnassa –palvelua. Palvelu on tosiaankin yrityksille maksullinen niin kuin mikä tahansa markkinointipalvelu. Ei minulla olisi valitettavasti varaa tällaista palvelua ylläpitää ja markkinoida ihan hyvää hyvyyttäni. Mukana on hieman yli 20 seudun yritystä, joiden palveluista ja tuotteista kirjoittelen juttuja. Palvelussa on vieraillut ensimmäisten kuukausien aikana yli 50 000 ihmistä eli jutut näyttävät kiinnostavan ihmisiä varsin mukavasti. Kerron mielelläni lisää palvelusta jos haluat keskustella asiasta.

  Kiitos vastauksesta. Nyt sivustoa lukiessani tuo maksullisuus tulee jo esittelytekstissä esille. Tuo aiempi kommenttini menee siis huonon lukutaitoni piikkiin 🙂 .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.