Maku- ja taidenautintoja Saimaan rannalla
Julkaistu - Pia BehmAika tuntuu pysähtyvän. Nautiskelen kahvikupposen ja herkullisen vohvelin äärellä ihastuttavan Inkeritalon kahvilan hitaasta tunnelmasta. Saimaa kimaltelee ikkunoiden takana, ja vanha puutalo imee itseensä kaikki äänet. Taidegraafikko Kirsi Neuvonen kertoilee tämän kesän Luontopolku-näyttelystään. Olemme juuri kiertäneet näyttelyn läpi, ja on vaikea uskoa, että Neuvonen on nähnyt Inkeritalon ensimmäisen kerran eilen, kun tuli rakentamaan näyttelyä. Tuntuu aivan siltä, että näyttely olisi rakennettu täysin tilan ehdoilla, niin upeasti se sopii talon tunnelmaan ja väreihin.
Tämän kesän näyttelyssä on lähes 40 työtä, joten kyse on täysiverisestä näyttelystä. Neuvonen kertoo, että häntä kiehtoo suomalainen taidehistoria, ja tässä Punkaharjun näyttelyssä onkin useita suomalaisen taidehistorian merkkiteoksista vaikutteita saanutta työtä. Oma suosikkini näyttelyn teoksista on Gallen-Kallelan Poika ja varis -työstä innoitusta hakenut Tyttö ja harakka.

Neuvonen etsii menneiden taiteilijoiden teoksista yhtäläisiä kiinnostuksen kohteita, ajatonta tunnesidettä ja polkua, jota pitkin hän haluaa kulkea teoksen äärelle yhdessä esikuvien kanssa. Neuvoselle luontainen lähestymistapa taiteeseen on leikkisä, mutta kunnioittava. Taidehistoria on hänelle peili, joka kautta voi lähestyä ja tutkia eri elämän osa-alueita.
Neuvonen on tuonut Inkeritaloon myös suurikokoisia pukuteoksiaan. Pukuteema on toistunut hänen tuotannossaan yhä uudestaan ja uudestaan aina 1980-luvun lopulta lähtien. Puku aiheena muuntuu moneksi, ja tämän näyttelyn töissä puvut ovat osa luontoa, kuten näissä Luonnonhelmassa-teoksissa.
Neuvonen on savonlinnalaisille tuttu nimi, sillä hänellä oli useampana vuonna taidegrafiikkanäyttely Retretissä. Hän on myös opiskellut Savonlinnan taidelukiossa. Neuvonen kertoo, että oli helppo tehdä päätös Punkaharjun kesänäyttelystä, sillä seutu on tuttua ja on mukava järjestää näyttely vilkkaalla kesälomaseudulla.
Monenlaista ohjelmaa
Kirsi Neuvosen näyttelyn ja herkullisten vohvelien lisäksi Inkeritalo tarjoaa kesän ajan monipuolista ohjelmaa. Esimerkiksi 27.6. – 10.7. välisenä aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla lasipulloksylofonilla soitettua livemusiikkia, kun pietarilainen Fedor Grigorev & The Well-Tempered Bottles esiintyy päivittäin klo 18-19 ja 19.30-20.30. Muuhun ohjelmatarjontaan voi tutustua Kruunupuiston nettisivuilla.
Inkeritalon kanssa samassa pihapiirissä sijaitsee myös tyylikkäästi entisöity saunarakennus ja upea huvila Urhola. Yhdessä nämä muodostavat hienon kokonaisuuden, jota voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin.
Inkeritalon kahvilan osoite: Kruunupuisto, Vaahersalontie 44, 58450 Punkaharju
Rennon tyylikästä lomailua Loikansaaressa
Loikansaaren lomamökeillä vietät rennon tyylikästä kesälomaa. Mukavien mökkipuuhailujen ohessa kannattaa vierailla Suomen kesäkaupunki Savonlinnan keskustassa shoppaamassa ja fiilistelemässä kansainvälistä tunnelmaa. Loikansaari onkin mahtava…
Illallisristeily oopperan jälkeen
M/s Elviiralla järjestetään heinäkuun aikana kaksi tunnelmallista illallisristeilyä. Ensimmäinen starttaa tiistaina 11.7. ja toinen tasan viikon päästä 18.7. Illallisristeilyn aikataulu on suunniteltu siten,…
Saimaan Vuokravenhon innovatiivinen hollantilainen
Laineet liplattavat veneen kylkeen ja lintujen laulu kuuluu kauempaa rannalta. Aurinko on noussut jo jonkin aikaa sitten. Taitaa tulla taas hieno veneilypäivä. Ihana…
Oravi – leppoisaa lomailua Saimaalla
Oravi – tuo leppoisan ja aidon suomalaisen lomailun kotipesä Saimaalla. Oravissa ei hötkyillä, siellä nautiskellaan Saimaan parhaista paloista; upeasta järviluonnosta ja sen antimista,…
Mukava ulkoilupäivä Linnansaaressa
Meillä on kyllä täällä Savonlinnan seudulla ihan huikean hienoja luontokohteita. Kun asuu saaressa, luonnon keskellä, tulee helposti pyörittyä vain kotikulmilla. Tänä viikonloppuna päätettiin…
Sielultaan savolainen stadin kundi ikuistaa hetkiä maaseudulla
Saimaa, savolaisuus ja maalaiselämä – siinäpä Punkaharjulla sijaitsevan Inkeritalon kahvilan tämän kesän hurmaavan akvarellinäyttelyn teemat. Itse taiteilija Urpo ”Upi” Martikainen ei juuri esittelyjä…