Kevään ensimmäinen melontaretki

Julkaistu -

Maanantai oli hieman sotkuinen päivä töissä ja kotimatkalla, joskus ei vaan asiat onnistu niinkuin toivoisi. Tuli tarve rentoutua. Keli näytti tosi lupaavalta, tuuli oli tyyntynyt ja melonta oli ollut mielessä jo pari päivää. Kävelin rantaan silmäilemään mahdollisia reittejä jäälauttojen lomitse avarammille vesille.

Hyvältä näytti.

Kiiruhdin varastoon etsimään aukkopeitettä, pelastusliivejä ja melaa.

Seabird_Design

Ranta oli vielä osittain jäässä ja sopivan kajakkiin nousupaikan etsimiseen meni pikkanen tovi, mutta sekin oli oikeastaan mukavaa. Uitella kulkupeliä hiljaa heittoliinalla pitkin jään reunaa, tuli jo siinä sellainen rauhallinen fiilis.

Löysin hyvän kiven jonka päältä pujahdin aukkoon ja työntelin kajakin väljemmille vesille. Aukkopeite kiinni, kännykkäkamera valmiiksi liivin päälle ja veto.

kallio_heijastus_lumi

Qanik liukui uskomattoman herkästi pitkin öljymäistä täysin tyyntä veden pintaa. Meloin sulan poikki aivan jään reunaan. Jää oli tikkuista eikä kannata kävelyä,  ei siellä pienellä veneellä tai kajakillaan pääse minnekkään. Etsin kulkuväylän, josta meloin varovasti avoimemmalle vesialueelle, jäät vaan rahisi kylkiin. Hieman pelotti, sillä jos yltyy tuulemaan, paluureitti voi mennä umpeen.

Taivas_kallio_Jää

Puikkelehdin vielä pienten saarten lomaan, ihailin maaston heijastumista veden peilipinnasta. Miten täydellisesti joskus voikaan heijastus toistaa maisemaa.

Taivas_heijastus_kajakki

Suuremmalla vesialueella tuntui kuin taivas ja vesi olis yhtynyt yhdeksi ja samaksi. Aivan kuin olisi melonut avaruudessa, valoisassa sellaisessa. Miten hienoa onkaan joskus unohtaa kaikki ja herkistyä vaan nöyrästi kokemaan, miten pieni sitä ihmisenä on ja miten vaikuttava on luonto.

kotirannassa_omakuva

Luonnossa ja luonnolle on hyvä nöyrtyä, ehkä se juuri tekeekin näistä kohtaamisista tai kokemuksista arvokkaan, vielä kun tuon tietynlaisen harmonian saisi siirrettyä pysyvästi itseensä ja uskaltaa elää sen mukaan.

Terveisin kotirannasta: Veli-Matti

ps. pidemmälle ei uskaltaisi mennä, ja muutenkin tähän aikaan vuodesta olisi hyvä meloa kaverin kanssa. Ei tuolla pitkälle ui noilla kelluntaliiveilläkään, vesi on todella kylmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Ruusunen – kokonaisvaltaista hyvinvointia

Olen ollut Hyvänolon kauneuskeskus Ruususen asiakas jo pitkään. Välillä voi mennä pitkäkin aika että en käy hoidoissa, mutta ennemmin tai myöhemmin löydän itseni…

Näytä lisää
Savonlinna

Tori on Savonlinnan sydän

Vaikea kuvitella Savonlinnan matkaa ilman, että vähintään piipahtaa torilla päiväkahvilla. Suomen vilkkain kesätori sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, poikkeuksellisen hienossa rantamaisemassa Haapaveden ja Pihlajaveden…

Näytä lisää

Saimaa ja kesä kutsuu

Saimaa oli mukavasti edustettuna kotimaan matkamessuilla Tampereella keväällä. ”Tervetuloa Saimaalle” oli helppo keskustelun avaus vastapuolen kanssa. Tuntui jotenkin mielikin kepoiselta. Yllättävän moni ei…

Näytä lisää

Vappua vesiltä

Hauskaa Vappua Kaikille!! Tämänkin juhlan voi viettää niin monella tapaa. Perjantai-ilta meni sosiaalisissa riennoissa. Ääneni sain mahtavan käheäksi laululla ja muutamalla savukkeella. Juhlajuomaakin…

Näytä lisää

Ihanan rapeat sämpylät

Mikä sinusta tekee sämpylöistä hyvän? Minusta ehdottomasti hyvä koostumus ja ennen kaikkea rapea kuori. Minulla on muutama sämpyläresepti, joita olen käyttänyt jo pitkään….

Näytä lisää
Savonlinna

Kalakukko – savolaisen peruseväs

Kyllä kalakukoissa vaan on eroja, ja tietty kalakukon syöjissäkin. Itse tykkään siitä, että kukossa on ohut rapsakka kuori ja paljon sekä lihaa että…

Näytä lisää