Vesiliikuntakeskus Sampolaan Juvalle kannattaa tulla uimaan vähän kauempaakin

Julkaistu -

Vesiliikuntakeskus Sampola on juvalaisten yhteinen ylpeyden aihe –  ihan tutkitustikin – eikä mikään ihme, sillä niin viihtyisä, rentouttava ja monipuolinen kokonaisuus se on. Vesiliikuntakeskus Sampolan viihtyisät tilat sekä kahvio tarjoavat upeat puitteet virkistäytymiseen koko perheelle.

Vesiliikuntakeskus Sampolaan Juvalle kannattaa tulla uimaan vähän kauempaakin.
Vesiliikuntakeskus Sampola on aivan Juvan keskustassa.

Vesiliikuntakeskus Sampolaan Juvalle kannattaa tulla vähän kauempaakin

Aivan Juvan keskustassa oleva Vesiliikuntakeskus Sampola on moderni ja valoisa kylpylä, jonne tullaan rentoutumaan ja kuntoilemaan lähikunnistakin. Mikkelistä Juvalle ajaa puolessa tunnissa, Savonlinnasta ja Varkaudestakin reilusti alle tunnissa. Sampolaan on helppo löytää ja isolta parkkipaikalta aivan vesiliikuntakeskuksen vierestä löytyy varmasti tilaa. Uinnin ja saunomisten jälkeen on kiva istahtaa viihtyisään kahvioon nauttimaan välipalaa. Pian voi samalla käydä vaikka myös ruokakaupassa, sillä keväällä aukeaa uusi supermarket aivan Vesiliikuntakeskus Sampolan viereen.

Aukioloajat, hinnat ja puhelinnumeron mm. tilaussaunavarauksille löydät yllä olevan linkin kautta.

Sampolassa on modernit ja valoisat uimahallitilat

Tuttavaperheemme Juvan lähikunnasta käy usein lasten kanssa Sampolassa uimassa ja kaikki viihtyvät erinomaisesti. Ja harmoniset tilat saavat hyvälle tuulelle. Vesiliikuntakeskus Sampolan tiloissa on käytetty kauniisti aikaa kestävästi värejä ja materiaaleja. Hillityt luonnollisen vaalean puun väriset ritiläelementit seinillä luovat kaunista rytmiä seinäpinnoille ja myös akustoivat tilaa hienosti.

Nauti ja virkisty erilaisissa altaissa

Sampolassa on kuusi erilaista ja eri tarkoituksiin soveltuvaa allasta: iso 25 metrin allas kuntouimareille, terapia-allas mm. vesijumppaan ja vauvauintiin, lasten allas vesiriemuihin, poreallas nautiskeluun ja rentoutumiseen, virkistävä kylmävesiallas sekä aivan pienille lapsille tarkoitettu kahluuallas.

Veden lämpötila on isossa altaassa 27 astetta, lasten altaassa ja terapia altaassa 30 astetta, porealtaassa ja kahluualtaassa 32 astetta. Kylmävesialtaan vesi on 7 asteista.

Vesiliukumäki, hierontapisteet ja viisi saunaa

Sampolan vesiliukumäki on sopivan kokoinen eri ikäisille lapsille ja aikuisille ja siinä saa hyvät vauhdit. Terapia-altaassa on kaksi vesihierontapistettä, joissa voi antaa vesiputouksen hieroa hartiaseutua ja yläselkää. Saunoja Sampolassa on viisi perinteistä: kaksi miesten ja naisten puolella sekä yksi tilaussauna pienemmille ryhmille.

Terapia-altaan vesi on 30 asteista, vauvauintiin veden lämpötilaa nostetaan kaksi astetta.
Vesijumppa on hauskaa ja tehokasta liikuntaa. Taustalla näkyvässä vesiliukumäessä saa hyvät vauhdit.
Terapia-altaan vesihierontapisteessä saa hyvää hierontaa.
Matalassa kahluualtaassa on perheen pienimmille 32 asteista vettä. Oikealla näkyy kylmävesiallas, jossa vesi on 7 asteista.

Tilaussauna pienryhmille

Vesiliikuntakeskus Sampolassa on myös hyvin toimiva tilaussauna, joka soveltuu monenlaisille 8 -10 hengen ryhmille. Tilaussaunalla on myös oma peseytymistila ja tilava pukuhuone.

Vesiliikuntakeskus Sampolan tilaussaunaan mahtuu 8 – 10 henkilöä nauttimaan saunan pehmoisista löylyistä..
Tilaussaunalla on oma pukuhuone ja peseytymistila.

Sampolan nykyaikainen vedenpuhdistusjärjestelmä

Jo ensimmäisellä kerralla Sampolassa käydessäni havaitsin modernin valoisuuden ja siisteyden lisäsi, että uimahallitiloissa ei huomannut kloorin hajua oikeastaan ollenkaan. Herkkäihoisille ja allergisille uimareille tämä on tosi hyvä juttu ja kysyinkin hallimestarilta asiasta tarkemmin.

Hallimestari kertoi, että Vesiliikuntakeskus Sampolassa on huippuluokan nykyaikainen vedenpuhdistusjärjestelmä, jossa sidotun kloorin määrä on hyvin pieni. Hallimestari kertoi myös , että jos uimahalleissa haisee kloori, niin se on juuri tuota sidottua klooria.

Vedenpuhdistusprosessissa on hiekka- ja aktiivihiilisuodatuksen ja saostuksen jälkeen uv-käsittely, jolla vielä tehostetaan bakteerien ja epäpuhtauksien poistamista vedestä ja näin voidaan sidotun kloorin määrä pitää pienenä. Seuraavana prosessissa on veden ph-arvon säätäminen neutraalille tasolle. Viimeisenä tapahtuu vielä veden klooraus. Vapaan kloorin määrän tulee olla vähintään 0,4 mg/l. Vapaa kloori tuhoaa bakteereja ja viruksia uima-altaan vedestä ja desinfioi sitä.

Vesiliikuntakeskus Sampolassa uima-altaiden veden laatua seurataan ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta omavalvonnalla päivittäin ja viranomaisten mittauksilla kuusi kertaa vuodessa. Näin vesiliikuntakeskuksen asiakkaat voivat turvallisin mielin uida ja polskutella sekä nauttia veden virkistävästä vaikutuksesta.

Sampolassa on myös laadukas kuntosali

Kuntosalilla on uudet TechnoGym -painopakkalaitteet, jotka mahdollistavat monipuolisen harjoittelun. Myös vapaita painoja on käytettävissä. Lämmittelyä ja aerobista harjoittelua varten kuntosalilla on soutuergo, kuntopyörä sekä juoksumatto.

Kuntosalissa on TechnoGymin uudet painopakkalaitteet.
Kuntosalin vapaita painoja.
Monitoimisali on pääasiassa nuorisotilakäytössä, mutta tila soveltuu mm. ryhmäliikuntaan ja luentotilaisuuksiin.

Sampolan Kahvioon voi kuka tahansa pistäytyä kahville

Uinnin ja kuntoilun jälkeen on kiva pysähtyä hetkeksi Kahvioon virkistäytymään. Kahviotila on valoisa ja viihtyisä ja löytyy helposti, kun pääovesta astuu sisälle vesiliikuntakeskukseen. Tänne kuka tahansa voi pistäytyä nauttimaan kahvion palveluista.

Vesiliikuntakeskus Sampolan Kahvio.

Veliliikuntakeskus Sampola on upea pieni kylpylä, jonne on mukava tulla. Voin suositella lämpimästi.

Tervetuloa nauttimaan ja virkistymään Juvalle!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sulkava

Jouluiset vinkit Sulkavan reissulle

Oletko aikeisssa käydä vielä ennen joulua Sulkavalla? Tule ihmeessä, sillä Sulkavalla on joulun alla ihanan tunnelmallista. Juuri nyt maisema on idyllisen kaunis ja puhtaan luminen…

Näytä lisää
Savonlinna

Väriä, muotoa ja persoonallista tyyliä Juvan Optiikasta

Väriä, muotoja ja persoonallista tyyliä uusiin silmälaseihin – tätä kaikkea löytyy Juvan Optiikasta. Juvan Optiikan Savonlinnan, Juvan ja Rantasalmen myymälöissä on nyt runsaasti kevään…

Näytä lisää
Savonlinna

SaPKon matsissa

Vähän erilainen perjantai-ilta. Normaali syksyinen perjantai-iltani koostuu rantasaunasta, takkatulesta, hyvästä ruuasta ja lasillisesta punaviiniä. Enkä ihan pienillä myönnytyksillä ole valmis tätä kokonaisuutta vaihtamaan…

Näytä lisää

Tehhään yhessä on yläsavolaista kulttuuriyhteistyötä

Ylä-Savosta löytyy juurevaa savolaisuutta, mutkatonta tekemisen meininkiä ja vahvasti suomalaiseen kulttuuriin vaikuttaneita ihmisiä ja ilmiöitä. Omaleimainen kulttuuri on edelleen osa aitoa elämää Iisalmessa,…

Näytä lisää
Punkaharju

Tunnelmallinen soihtuluistelu Punkaharjulla

Olen jo useampana vuonna haaveillut pääseväni Punkaharjulla järjestettävään Soihtuluisteluun, mutta vasta tänä vuonna haaveista tuli totta. Vähän huonolta tosin näytti tänäkin vuonna, sillä…

Näytä lisää
Savonlinna

Kansakoulun jyväleipä – enemmän kuin leipä

Kansakoulun jyväleipä on enemmän kuin leipä. Se on leipä, jonka resepti on syntynyt osaavissa käsissä vuosien saatossa. Resepti, jonka takana on suuri sydän…

Näytä lisää