Savonlinnan ihana ja eloisa elokuu

Julkaistu -

Savonlinnan elokuu on tehty monipuolisista tapahtumista, tummista lämpimistä illoista terassiravintoloissa ja upeista luontoelämyksistä. Tässä elokuun parhaat lomavinkit.

Paljon tapahtumia

Elokuu on vakiintunut Savonlinnan vilkkaimmaksi tapahtumakuukaudeksi. Oopperajuhlat päättyvät upeaan Sibelius-konserttiin 2.8. ja heti seuraavana viikonloppuna Olavinlinnan valtaa Tähdet Tähdet -tapahtuma sekä Boxing Night -tapahtuma Eva Wahlström kirkkaimpana tähtenään.

elojubilee

Seuraavana viikonloppuna Olavinlinnassa vietetään Elojubilee -tapahtumaa, jota tähdittää lauantaina esiintyvä Juha Tapio. Perjantaina 14.8. Olavinlinnan lavalle astelevat Suomen johtavat stand up -koomikot André Wickström, Niko Kivelä, Mika Eirtovaara ja Ilari Johansson. Luvassa siis naurua ja iloa koko rahalla. Lisää tapahtumia löydät Savonlinnan tapahtumakalenterista.

Kulttuuria

Tapahtumien lisäksi seudulla on tarjolla paljon erilaisia kulttuurikohteita. Taidekartano Johanna Oras pitää ovensa avoinna 23.8. saakka. Johanna järjestää 21. – 23.8. uniikin taidekurssin. Kurssille on vielä muutama paikka vapaana eli jos haluat päästä kokeilemaan miltä tuntuu taiteilijaelämä kansallismaisemassa niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan.

Taidekartano Johanna Oras on avoinna 23.8. saakka.
Jo13

Metsämuseo Lusto on myös ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Lustossa viihtyy koko perhe, sillä näyttelyissä on hauskoja kohteita, joissa pääsee myös itse kokeilemaan metsään liittyviä taitoja.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki seikkailevat Järvisydämen kesäteatterissa.
Järvisydän10

Järvisydämen kesäteatterissä on näytöksiä 9.8. saakka. Ohjelmistossa on rantasalmen oman pojan Pekka Lipposen vauhdikas seikkailu.

Suomen järvikalastusmuseo on avoinna 15.8. saakka.
SuomenJärvikalastusmuseo

Kerimäen kirkon vieressä sijaitseva Suomen järvikalastusmuseo on ihastuttava, harvan tuntema paikka. Museo on Suomen ensimmäinen kalastuksen erikoismuseo, ja siellä esitellään järvikalastuskulttuurin kehitystä lähes parin vuosisadan ajan. Lisäksi alueella on mielenkiintoinen Romu-Heikin talo. Suosittelen ehdottomasti ottamaan opastuksen, sillä museon kuin omat taskunsa tuntava opas on museon ylivoimainen tähti. Kokeile vaikka.

Nautitaan luonnosta

Helpoin tapa nauttia upeasta Saimaasta on käydä risteilemässä kaupungin ympäri. Risteilyllä koet Savonlinnan ihan uudesta perspektiivistä.

Kaunis Savonlinna vesiltä katsottuna.
ieva17

Mahtavia luontoelämyksiä tarjoavat Saimaa Holiday Oravi ja Hotel & Spa Resort Järvisydän, jotka kumpikin sijaitsevat Linnansaaren kansallispuiston porteilla. Esimerkiksi melontaretki Kolovedelle on aivan huikea kokemus.

Oravin viehättävässä kanavakylässä voi nauttia myös thaimaalaisesta ruuasta.
oRAVI5

5. Melonta

Oravista pääsee 29.8. saakka yhteysaluksella Linnansaaren kansallispuistoon neljä kertaa päivässä. Tämä lienee helpoin tapa nauttia kansallispuiston tunnelmasta ja upeista maisemista. Savonlinnan keskustasta pääsee bussilla Oraviin jos ei ole omaa autoa käytössä.

Punkaharjun harjualueella on upeat ulkoilumaastot.
Punkaharjun harjualueella on upeat ulkoilumaastot.

Myös Punkaharjun harjumaisema on mahtava ulkoilupaikka. Alueella on useita merkittyjä reittejä sauvakävelyyn ja pyöräilyyn. Välineitä saat vuokralle Kruunupuistosta.

Hyvää ruokaa

Savonlinnan kauppatorilla sijaitsevasta Opera Grill & Barista saa varmasti kaupungin parhaat pihvit, jotka valmistetaan puuhiiligrillissä. Olavinlinnan kupeessa sijaitsee kaksi mukavaa ravintolaa, viehättävässä puutalossa sijaitseva Linnakrouvi ja mainio Street Bar Sarastro. Mahtavan hyvää ruokaa kummassakin.

Sokerisuolattua haukea Linnakrouvissa.
Linnakrouvi4
Hiiligrillissä valmistettu karitsaa Opera Grill & Barissa.
Opera

Ota herkut mukaan

Paikallisia herkkuja voi viedä myös mukanaan. Maukkaat Sirkka Makkosen kalakukut ja herkulliset Kansakoulun jyväleivät ovat varmasti tuliaisia parhaasta päästä.

Sirkka Makkosen kalakukoissa on ohut kuori ja paljon täytettä.
Kalakukko Sirkan Leipomo
Kansakoulun jyväleipä on mahtavan hyvää.
Kansakoulun jyväleipä

Shoppailua unohtamatta

Savonlinnassa kannattaa myös shoppailla. Muotitalo Puki tunnetaan hyvästä palvelusta ja mahtavasta valikoimasta niin miehille kuin naisillekin.  Aalto Storesta löydät laadukkaat merkit vapaa-aikaan.

Tervetuloa palveltavaksi Muotitalo Pukiin.
MuotitaloPukiMyymälä2
Ihanan värikäs myymälä.
Aalto Storesta löydät sellaisia merkkejä kuin Otz, Naketana, Pelle P ja paljon muuta.

Paikallisia käsitöitä löydät esimerkiksi Loikansaaren Lomamökkien Kartanon Putiikista.

Kartanon Putiikista löydät esim. itse kudottuja mattoja.
Loikansaaren Putiikki Pirjo Hämäläinen

Aikaa hemmottelulle

Lomalla kannattaa varata aikaa myös hemmottelulle. Savonlinnan ihanat kauneushoitolat Adelain ja Ruusunen tarjoavat monenlaisia hemmotteluhoitoja myös matkailijoille. Vai miltä kuulostaisi ihana intialainen päähieronta Spahotel Casinolla?

Ruusunen hoitotila

Parhaat majoitusvinkit löydät täältä. Lämpimästi tervetuloa elokuiseen Savonlinnaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Loma Saimaalla saa sinut voimaan hyvin

Kiireinen arki kaipaa joskus keskeytystä. Keskeytyksen ei tarvitse olla pitkä, oikeissa olosuhteissa voit kerätä voimaa ja energiaa moneksi kuukaudeksi eteenpäin. Metsästä hyvinvoinnin edistäjänä…

Näytä lisää
Savonlinna

Mikä ihana kevättalvi!

Kevättalvi on ainakin oinaalle vuoden parasta aikaa. Mikä mieletön energia ja luomisenvimma! Eilen saivat talvivaatteet ja -kengät kyytiä varastoon, ja lasten garderoobi on…

Näytä lisää
Savonlinna

Ensimmäinen blogivuosi takana

Tajusin juuri, että Parasta Savonlinnassa -blogin yksivuotissynttärit ovat jääneet kokonaan juhlimatta. Vuosi tuli nimittäin täyteen 20.3. Olen sitä mieltä, että onnistumisia ja hyviä…

Näytä lisää
Savonlinna

Työpaikka Saimaan saaristossa

Saimaan saaristo on mitä mainioin paikka työntekoon. Yhteydet pelaavat hyvin, eikä lähietäisyydellä ole liiemmälti häiriötekijöitä, jos nyt liian kauniita maisemia ei oteta lukuun….

Näytä lisää
Savonlinna

Herkuttele paikallisella kalalla

Järvien ympäröimän Savonlinnan suosituin raaka-aine lienee muikku. Paistettua muikkua löytyy ainakin kesäaikana lähes jokaisesta ravintolasta. Oma vieno haaveni on, että muikkua opittaisi käyttämään…

Näytä lisää
Lapinlahti

Juusto- ja viinijuhlat on herkullinen konsepti

Lapinlahdella elokuun alussa järjestettävien Juusto- ja viinijuhlien tunnelma on aina ollut rento ja tarjonta monipuolinen. Niin minulle on kerrottu, ja nyt elokuun alussa…

Näytä lisää