10 hyvää syytä tulla talvilomalle Savonlinnaan

Julkaistu -

Savonlinna tunnetaan mahtavana kesäkaupunkina, mutta uskallan kyllä väittää että tänne kannattaa suunnata askeleensa myös talvilomalla. Talvinen Saimaan järviluonto on huumaavan kaunis ja tekemistä riittää niin ulkoilun kuin kulttuurinkin saralla. Tässä kymmenen hyvää syytä tulla Savonlinnaan myös talvilomalla.

1. Satumainen Olavinlinna

Olavinlinna on upea ympäri vuoden, mutta erityisen viehtättävä se on pakkaspäivinä linnan virrasta kohoavan huurun keskellä.

2. Riihisaari ja Linnankatu

Wanhan Savonlinnan eli Linnankadun ja Riihisaaren talvinen tunnelma on satumainen. Tällä alueella voit ihastella omalaatuisen tunnelman lisäksi perinteistä Savonlinnaa. Riihisaaressa sijaitsee myös Savonlinnan maakuntamuseo. Kahvilla kannattaa poiketa vanhassa kauniissa puutalossa sijaitsevassa Saima-kahvilassa.

Savonlinnan maakuntamuseo sijaitsee Riihisaaressa.
Talvilomalle Savonlinnaan

3. Huikeat retkiluistelureitit

Talvisen Savonlinnan parasta antia ovat seudun huikeat retkiluistelureitit. Mikään ei ole niin hienoa kuin viilettää pitkin jäistä Saimaata retkiluistimet viuhuten ja tukka hulmuten. Pisimmät ylläpidetyt reitit löytyvät Oravi-Rantasalmi-väliltä ja Punkaharjun Tuunaansaaresta. Näistä pisteistä saa myös luistimia ja muita talviurheiluvälineitä vuokralle. Keskustan alueella, Pullinlahdella on talkoovoimin ylläpidetty, erittäin suosittu muutaman kilometrin mittainen luistelureitti.

Savonlinnassa on mahtavat retkiluistelureitit.
Talvilomalle Savonlinnaan

4. Lumikenkäpuisto kansallismaisemassa

Lumikengillä pääset nauttimaan sellaisista talvisista luontoelämyksistä, joita on lähes mahdoton muuten kokea. Punkaharjun harjualueella ja lähimaastoissa on kahdeksan upeaa ja selkeästi merkittyä lumikenkäreittiä.

Lumikengillä pääsee hienoihin paikkoihin.
Talvilomalle Savonlinnaan

Reittivalikoimista löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille. Helpommilla reiteillä ei tarvita aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä. Vaikeimmat reitit tarjoavat haasteita myös kokeneimmille kuntoilijoille ja luontoseikkailijoille.

5. Mahtava latuverkosto

Savonlinna on murtomaahiihtäjän paratiisi. Keskustan lähellä on paljon latuja ja erityisesti Aholahden hiihtokeskuksen ladut pidetään erittäin hyvässä kunnossa. Toisinaan hiihtämään pääsee jopa pitkälle toukokuulle. Myös Punkaharjulla on hyvä latuverkosto.

6. Monipuoliset lomakylät

Jos tykkäät harrastaa luontoaktiviteetteja, kannattaa ehdottomasti viettää talviloma jossakin seudun mukavista lomakylistä. Oman mökin rauhassa voi nautiskella takkatulen loimusta ja Saimaa-tunnelmasta. Mökkien pihasta pääsee suoraan talviaktiviteettien pariin.

Kuva: Punkaharju Resort
Talvilomalle Savonlinnaan

Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. Hotel & Spa Järvisydän, josta löytyy erilaisia mökkejä, huviloita ja myös uusi elämyshotelli, Punkaharjun retkiluistelureitin vieressä sijaitseva Harjun Portti, kahden kansallispuiston välissä sijaitseva idyllinen Saimaa Holiday Oravi ja Loikansaaren lomamökit, jonka pihapiirissä pääsee hiihtämään ja luistelemaan.

7. Savonlinnan teatteri

Savonlinnan teatteri tarjoaa korkeatasoisia esityksiä Savonlinnasalissa. Pienessä teatterissa on huikeasti talenttia ja esitykset riemastuttajat katsojia ilta toisensa jälkeen.

8. Ihanat kahvilat

Savonlinnan kahvilatarjonta on jopa yllättävänkin hyvä. Olavinkadulla sijaitseva Kahvila ALKU on erityisen viehättävä tunnelmallisine sisutuksineen ja herkullisine tarjottavineen. Olavinlinnan kupeesta löytyy vanhassa puutalossa sijaitseva Saima-kahvila. Ja viehättävä kahvilakokemus löytyy myös Kerimäeltä. Aivan maailman suurimman puukirkon kupeessa sijaitsee kahvila Katrianna, jossa todella panostetaan hyvään ruokaan ja maistuviin leivonnaisiin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ja samallahan tulee katsottua se kirkkokin.

Ihania Britakakkuja Cafe Uniikissa.
Talvilomalle Savonlinnaan

9. Metsämuseo Lusto

Oma ehdoton suosikkini Savonlinnan museotarjonnassa on Punkaharjulla sijaitseva Metsämuseo Lusto. Lustossa pääsee tutustumaan suomalaiseen metsähistoriaan ja metsän valtavaan merkitykseen meille suomalaisille. Perusnäyttelyjen lisäksi Lustossa on useita vaihtuvia näyttelyjä. Kannattaa käydä siis useamminkin.

Metsämuseo Lusto.
Talvilomalle Savonlinnaan

10. Hotel & Spa Resort Järvisydän

Aivan Savonlinnan tuntumassa, Rantasalmella sijaitseva Järvisydän on ihan huikea lomakohde. Yhdestä paikasta löytyy monipuolista majoitusta, elämyskylpylä, hyvä ravintola ja paljon erilaisia aktiviteetteja. Tästä ei juuri lomakohde parane.

Tutustu Savonlinnan muuhun talvitarjontaan Visit Savonlinna -sivuilla.

4 kommenttia artikkeliin “10 hyvää syytä tulla talvilomalle Savonlinnaan”

 • 27.9.2015 klo 18:20 Esa Tynkkynen

  Puruveden muikku ja kalastusmatkailu yleensä. Moottorikelkkailu reitit esim. Puruveden ympäri.

 • 7.12.2015 klo 20:27 Marja-Liisa Korhonen

  Savonlinna tuo mieleen nuoruusmuistoja.

 • 27.1.2016 klo 10:24 Asko Vihavainen

  Latuverkostossa on kyllä paljonkin parantamisen varaa. Aholahden valaistu 6 km oli taas eilen surkeassa kunnossa. Se ajetaan ilmeiseti heti aamulla, päivällä kun tulee 10 cm lunta niin ei se ole syy tulla Savonlinnaan. Kilpaladut ei oikein kuntoilijalle sovellu.
  Kahviloita on illalla lähinnä Miekkoniemen Shell ja Mertalan Neste ja ABC.
  Riihisaaria ja Linnankatuja on joka kaupungissa, paljon ehjempiä kokonaisuuksia.

  Savonlinna on nykyiselläänkin, ihana leppoisa ja lupsakka lomailupaikka, mutta olet oikeassa että silmiä hivelevä kaupunkikuvaa, sympaattisen näköisiä ravitsemuspaikkoja ja rakentamisen Laatua kaivataan lisää. Mallia voi napata vaikka Porvoosta, Loviisasta, Pariisista (!) tai Yhdysvaltojen Cape Codista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Retkiluistelu – ihan parasta Savonlinnassa

Nyt eletään Saimaan talvikauden parasta aikaa. Järvet ovat saaneet jääpeitteen, mutta lunta ei ole nimeksikään. Tuntuu että kaikkien huulilla on vain yksi sana…

Näytä lisää
Savonlinna

Täysikuu kutsuu talvilomalle Loikansaareen

Ajelen kaikessa rauhassa kohti Loikansaarta. Radio pauhaa normaaliin tapaan taustalla, mutta en kiinnitä siihen sen enempää huomiota. Yhtäkkiä höristelen korviani, sillä Vappu Pimiä…

Näytä lisää
Savonlinna

Lauantai-illan huumaa Talvisalossa

Meillä oli eilen ilo olla Kiinteistövälitys Hannu Naukkarisen vieraina SaPKo-KeuPa-jääkiekko-ottelussa. Ja täytyy todeta, että kylläpä olikin mukava lauantai-ilta. Antti Naukkarinen kertoi tervetulopuheessaan, ettei…

Näytä lisää
Savonlinna

Pikkujoulut Savonlinnassa

On taas se aika vuodesta, että pitäisi päättää pikkujoulupaikka. Missä järjestää, mitä ohjelmaa, mitä syödään. Helpoimmallahan pääsee jos porukkaa ei tarvitse kuljettaa mihinkään,…

Näytä lisää
Savonlinna

Ihanan lämmittävät joululahjat Aalto Storesta

Savonlinnalainen Aalto Store on taas täynnä toinen toistaan houkuttelevampia ja pehmeämpiä joululahjaideoita, jotka koostuvat skandinaavisten merkkien parhaista paloista ja ajattomista laadukkaista klassikoista.  Vaikka täällä…

Näytä lisää
Savonlinna

Talvilomalle virkistävään kansallismaisemaan

Kuulen hämmästyttävän usein väitteen, että Savonlinna on ihana kesäkaupunki, mutta eihän siellä ole talvella mitään tekemistä. Itse täällä Saimaan sydämessä asuvana on todettava,…

Näytä lisää