Yksityisristeilyt Saimaalla – edullisesti

Julkaistu -

Mahtavia uutisia. Savonlinnaan on saatu täksi kesäksi uusi, muualta Euroopan järvikaupungeista tuttu risteilymuoto. Varkautelainen LakelandGTE tarjoaa nimittäin erittäin edullisia yksityisristeilyjä viihtyisällä sähkökäyttöisellä Lady of the lake -ekopaatilla. Tämä on ihan mahtava ja jopa hieman luksullinen tapa tutustua Savonlinnaan vesiltä käsin pienen porukan kanssa.

eko14

eko9Paatissa istutaan noin 30 senttiä vedenpinnan yläpuolella, ja siksi risteilykokemus on aivan ainutlaatuinen. Tunnelma on vähän samanlainen kuin kanootissa, paitsi että ekopaatissa ei tarvitse tehdä itse mitään muuta kuin nauttia leppoisasta tunnelmasta. Vene on äänetön, sillä se on sähkökäyttöinen.

eko17
Me kävimme tänään testaamassa miltä meno ekopaatilla tuntuu ja ihastuimme ikihyviksi, tulihan taas vähän erilainen  näkökulma omaan kotikaupunkiin. Varattiin itse asiassa saman tien toinenkin risteily jo sunnuntaiksi, niin paljon nautittiin kokemuksesta.

eko19

Ihan ensimmäiseksi pitää korostaa risteilyn edullista hintaa. Kaikki ekopaatilla tehdyt risteilyt ovat yksityisristeilyjä, ja tunnin lähtö maksaa sata euroa. Alukseen mahtuu kymmenen henkilöä eli jos saat kokoon kymmenen hengen porukan, jää risteilylle hinnaksi vain 10 euroa per henkilö. Ja voin vakuuttaa, että se on tästä elämyksestä vähän.

yksityisristeilyt Saimaalla

eko20

Risteilyt lähtevät Kauppatorin laturilta tasatunnein ja niitä voi varata suoraan aluksesta tai verkkokaupasta. Risteily kestää vajaan tunnin ja sen aikana voi ajella asiakasta kiinnostaviin paikkoihin. Perusreitti kulkee satamasta Olavinlinnalle ja takaisin. Ekopaatilla pääsee aivan erilaisiin paikkoihin kuin normaalilla risteilyllä. Me kurvasimme ensin ihan Salaman kylkeen ja ihastelimme museolaivaa aivan vierestä. Sen jälkeen ajeltiin Olavinlinnalle ja päästiin niin lähelle linnaa, etten ole koskaan aikaisemmin vesiltä käsin päässyt. Erityisen jyhkeä on meidän linnamme aivan vesirajasta katsottuna.

eko3

Linnan liepeillä pysähdyttiin hetkeksi ja vene täyttyi musiikista. Ensin kuulimme haikean Vuolaan virran rannalla -kappaleen Annikki Tähden esittämänä ja sen jälkeen veneen kapteeni Arto Keinänen soitti haitarilla tunnelmallisia sointuja. Keinänen kertoi, että osa asiakkaista kuuntelee musiikkia kyyneleet silmissä, ja kyllähän tunnelma hieno onkin. Keinäsen mukaan yksi tämän kesän huippuhetkiä oli kun maailmankuulun kapellimestari Riccardo Mutin vaimo kävi risteilemässä ja huusi bravoota haitariesitykselle.

eko18

Erikoiskiitos mukavasta risteilyelämyksestä kuuluu kyllä ekopaatin omistajalle ja kapteenille. Kaikki yksityiskohdat on mietitty hienosti ja homma toimii todella hyvin. Risteilyn aikana on mahdollisuus kuulla mielenkiintoisia tarinoita ja haitarimusiikki kruunaa kokonaisuuden. Tarinoita löytyy muuten seitsemällä kielellä eli tämän elämyksen voi jakaa myös ulkomaisten vieraiden kanssa.

eko13

Romanttinen hetki kahdestaan tai ystävien piknikristeily

Ekopaatin kymmenen hengen tilat sopivat mainiosti pienen porukan piknik-retkelle. Laivassa ei ole anniskeluoikeuksia eli sinne saa tuoda omat juomat ja ruuat. Itsellä kävi heti mielessä, että rapujuhlat elokuun lämpimänä iltana olisi varmasti mahtava kokemus. Tai sitten ihan vaan romanttinen hetki oman kullan kanssa. Ajatelkaa nyt, kynttilöitä, shampanjaa ja haitarimusiikkia Saimaan tummuvassa illassa. Voiko siitä romanttisempaa olla? Ja pienenä vinkkinä, risteilyn aikana voi ostaa myös kaviaaria.

eko7

Ekopaatin voi tilata mihin päin Saimaata haluaa. Paatti tuodaan trailerilla paikan päälle ja laitetaan vesille sovitussa paikassa. Keinänen kertoo, että hänen oma suosikkipaikkansa on Kolovesi, sillä siellä ei saa ajaa moottoriveneillä ja siksi ekopaatti on ainoa mahdollisuus päästä veneellä Kolovedelle. Kolovesi-risteilyjä järjestetään perjantai-iltaisin.

Lue lisää risteilyistä ja muista palveluista yrityksen nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Näkemisen iloa Juvan Optiikasta

Näkemisen iloa kaikille Juvan Optiikkasta Savonlinnassa, Juvalla ja Rantasalmella. Juvan Optiikan mukava yrittäjäperhe Merja ja Hannu Mennander sekä Tanja Skytte ja Linda Falk…

Näytä lisää
Savonlinna

SaPKon matsissa

Vähän erilainen perjantai-ilta. Normaali syksyinen perjantai-iltani koostuu rantasaunasta, takkatulesta, hyvästä ruuasta ja lasillisesta punaviiniä. Enkä ihan pienillä myönnytyksillä ole valmis tätä kokonaisuutta vaihtamaan…

Näytä lisää
Puumala

Keittiöveitsikurssilla Puumalassa

Minulla oli viime kesänä ilo päästä tutustumaan Puumalassa sijaitsevaan Hanhiniittyyn ja sen emäntään Sannaan ja isäntään Marttiin. Hanhiniityssä järjestetään melontakursseja ja siellä on…

Näytä lisää
Punkaharju

Hotelli Punkaharju – elämyksiä kaikille aisteille

Minulla oli eilen ilo päästä kurkistamaan miltä hotelli Punkaharjussa näyttää muutama päivä ennen ovien avaamista asiakkaille. Hotellin omistaja ja emäntä Saimi Hoyer järjesti…

Näytä lisää
Savonlinna

Kesämuotia savonlinnalaisittain

Olipa hauska päivä eilen. Pääsin nimittäin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni ja kuvaamaan Muotitalo Pukin ihania kesäuutuuksia viehättävässä Savonlinnan kaupunkiympäristössä. Kuvaussession ideana oli siis laittaa…

Näytä lisää
Savonlinna

Mikä ihana kevättalvi!

Kevättalvi on ainakin oinaalle vuoden parasta aikaa. Mikä mieletön energia ja luomisenvimma! Eilen saivat talvivaatteet ja -kengät kyytiä varastoon, ja lasten garderoobi on…

Näytä lisää