Punkaharju kaikille aisteille

Julkaistu -

Kyselin hiljattain Facebookissa, että mikäs voisi olla parasta Punkaharjulla. Ei ollut mikään yllätys, että melkein 90 % vastaajista oli sitä mieltä, että kyllähän se on Punkaharjun luonto. On hyvin helppo yhtyä siihen mielipiteeseen, että Punkaharjun luonto on poikkeuksellisen ihana ja erityinen. Totesihan jo Topeliuskin aikoinaan, että ”varmaa vain on, että olkoonpa ilta tahi aamu, kesäyö tai auringonpaiste, maassamme ei ole kauniimpaa huvipuistoa. Ja tämä sanoo Punkaharjusta paljon. Se tietää rikkaana olemista kaikkien rikkaiden joukossa.”

Kuva: Punkaharjun matkailu ry./Pasi Holi

Mutta mutta, Punkaharju on niin paljon muutakin kuin pelkkä ihana luonto. Alueelle on kehitetty luonnon ehdoilla monipuolista tekemistä, näkemistä ja kokemista ympäri vuoden. Ja monet näistä palveluista ovat aivan ainutlaatuisia. Niinpä päätimme punkaharjulaisten matkailuyritysten kanssa antaa teille lukijoille pienen katsauksen alueen monipuoliseen tarjontaan, ja sitä varten kokosimme neljä erilaista teemapakettia. Ja arvatkaas mitä, aiomme myös arpoa nuo neljä pakettia kaikkien teidän lukijoiden kesken. Nyt sinulla on siis mahdollisuus voittaa upea elämys Suomen kansallismaisemassa. Osallistumisohjeet tulevat tässä:

Tutustu lomavaihtoehtoihin ja valitse niistä oma suosikkisi. Kerro suosikkisi blogin kommenttikentässä. Kaikki paketit arvotaan vastanneiden kesken siten, että ensimmäinen paketti arvotaan 10.6., seuraava 25.6., kolmas 3.8. ja neljäs 19.8. Ja mahdollisuuksien mukaan voittaja pääsee juuri valitsemalleen lomalle. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ja matkojen ajankohta sovitaan yhdessä voittajien kanssa. Perhepakettiin sisältyy majoitus ja palvelut neljälle henkilölle kahdeksi yöksi ja kaikkiin muihin paketteihin kahdelle hengelle kahdeksi yöksi. Onnea kisaan!

1) Koko perheen Punkaharju

Punkaharjulla on useita erityisesti perhelomalle sopivia majoituskohteita. Valitsimme näistä perheloman palkinnoksi viehättävän Putikon Hovin, jonka rauhallinen pihapiiri suorastaan kutsuu leikkimään, pelaamaan ja rentoutumaan. Pihapiirissä on ihastuttava pieni lampi, jonka rannalla on puusauna ja perinteinen savusauna. Lisäksi aluella on kiinnostava museo, trampoliini, pingispöytä, polkupyöriä ja paljon muuta mukavaa tekemistä.

Ratsastustalli Aurinkolaukka tarjoaa perhematkalaisille upean ratsastusretken. Ratsastusretki luontoon sympaattisella, varmajalkaisella ja luotettavan rauhallisella issikalla on taatusti unohtumatton kokemus, heti ensihetkestä alkaen. Aurinkolaukan Islanninhevoset eivät vaadi ratsastajalta aikaisempaa kokemusta. Ohjatuilla ratsastusretkellä saatte hyvän opastuksen, joten koko perhe voi nauttia kokemuksesta jo ensi kerrasta alkaen.

Viikonlopun aikana vierailette myös Suomen Metsämuseo Lustossa, jossa on mielenkiintoista näkemistä ja tekemistä koko perheelle. Metsäkonesimulaattorit, Lasten puu ja jännittävä karhunpesä tarjoavat lapsille elämyksiä, vaikka koko päiväksi. Luston näyttelyt ovat metsän ystävän aarreaitta. Perusnäyttelyt esittelevät monipuolisesti ihmisen ja metsän välistä vuorovaikutusta. Erikoisnäyttelyissä keskitytään taiteeseen, joka ammentaa teemansa metsästä ja puusta.

Metsämuseo Luston Koneaika-näyttely.

Sunnuntaina pääsette tutustumaan maaseutumatkailuyrityksen elämään upealla paikalla sijaitsevassa Tynkkylän Lomaniemessä. Alueella on mielenkiintoinen kotimuseo, luontopolku ja lapset saavat tutustua tilan eläimiin. Matkan päätteeksi pääsette herkuttelemaan kuuluisalla Lomaniemen sunnuntailounaalla. Pitopöytä on katettu perinteisillä maaseudun herkuilla.

Tynkkylän Lomaniemi
Tynkkylän Lomaniemen herkullinen sunnuntailounas katetaan 10.6. – 31.8. välisenä aikana joka sunnuntai.

Perhepaketti on arvottu 10.6. Voittaja on Susanna Vatanen. Pakettiin sisältyy majoitus ja yllä mainitut palvelut neljälle hengelle (2 aikuista + 2 lasta) kahdeksi yöksi.

2) Ainutlaatuinen kulttuurikokemus kansallismaisemassa

Tällaista kulttuurilomaa et voi kokea missään muualla kuin Punkaharjulla. Loman aikana pääset Hotelli Punkaharjun omistajan Saimi Hoyerin historialliselle hotellikierrokselle. Hotelli Punkaharjun historia on vähintään yhtä värikäs kuin sen nykyinen omistajakin, joten tämä kierros jää varmasti mieleen. Kierroksen jälkeen Saimi tarjoaa teille lähiruokalounaan.

Saimi kertoo Hotelli Punkaharjun historiasta.
Hotelli Punkaharjussa nautitaan maistuva lähiruokalounas.

Viikonlopun aikana pääsette vierailemaan myös Johanna Oraksen taidekartanossa ja taapatte siellä 25-vuotisjuhlaa viettävän taiteilijan työssään. Taidekartanon juhlanäyttelyssä on esillä Johannan töitä uran eri vaiheilta. Johannan kesäateljeessa voi herätellä omaa pientä taiteilijaansa. Johanna on luvannut tarjota teille myös lasit kuohuvaa taiteilijajuhlansa kunniaksi.

Johanna Oraksen viehättävä taidekartano.

Kulttuurimatkalaiset majoitamme Saimaan rannalle, Majatalo Niemituvan tyylikkääseen huoneistoon. Niemituvan isäntäpariskunta Teija ja Osmo Kero tarjoaa asiakkaille omaa rauhaa kauniissa ympäristössä ja toivottaa vieraat viihtymään. Huoneistojen edessä on erityisen viehättävä rantapatio, jossa yhteisessä käytössä grillit ja soutuvene. Pihapiirissä on myös laavu. Isännältä voi tiedustella Saimaan herkkuja, mm. savumuikkuja. Emännälle voi vihjaista, jos tekee mieli mansikoita ja kuplivaa.

Niemitupa sijaitsee hienolla paikalla.
Niemituvalla voit vuokrata myös onkilautan.

Kulttuuriloma on arvottu 25.6., ja sen voitti Risto Kinnunen. Loma pitää sisällään majoituksen ja yllämainitun ohjelman kahdelle hengelle kahdeksi yöksi erikseen sovittavana ajankohtana.

3) Nautitaan luonnosta

Luontomatkailijat pääsevät nauttimaan luonnonrauhasta ja aidosta maalaismaisemasta Hienosen lomamökeillä. Mökit sijaitsevat maatilan läheisyydessä. Alueella on pieni luontopolku, joka johdattelee kulkijansa näköalapaikalle, pienen kallion päälle. Pienen kävelymatkan päässä polulta on laavu, missä voit nauttia eväät, paistaa makkarat ja pyöräyttää vaikkapa räiskäleet.

Mukavaa tunnelmaa Hienosen lomamökeillä.

Loman aikana pääsette nauttimaan harjun upeista maisemista ratsain. Ratsastustali Aurinkolaukka järjestää teille unohtumattoman ratsastusretken kansallismaisemassa. Aurinkolaukan Islanninhevoset eivät vaadi ratsastajalta aikaisempaa kokemusta. Ohjatuilla ratsastusretkellä saatte hyvän opastuksen, joten voitte nauttia kokemuksesta jo ensi kerrasta alkaen.

Pääsette myös herkuttelemaan Ravintola Hiekkalahteen haudutetulla sorsalla ja sienirisotolla ja pelaamaan erän minigolfia.

Hiekkalahti
Haudutettua sorsaa ravintola Hiekkalahdessa.

Luontoloma on arvottu 3.8. Voittaja on Eija Lackman. Loma pitää sisällään majoituksen ja yllä mainitun ohjelman kahdelle hengelle kahdeksi yöksi erikseen sovittavana ajankohtana.

4) Aktiivilomalaisen Punkaharju

Punkaharjulla riittää tekemistä myös syksyllä. Aktiivilomalaiset majoittuvat yhteen Tynkkylän Lomaniemen viihtyisistä huviloista. Lomaniemessä on hyvä rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta. Tarjolla on sup-lautoja, veneitä, kalastusvälineitä, ohjattuja retkiä, polkupyöriä ja paljon muuta. Kerro vain mitä haluat tehdä, niin Lomaniemen isäntä kyllä järjestää.

Tynkkylän Lomaniemen viihtyisä huvila.
Tynkkylän Lomaniemi

Viikonlopun aikana pääsette myös vauhdikkaalle fatbike-retkelle joko harjualueelle tai Metlan puulajipuistoon. Pyöräretken teille tarjoaa Kruunupuisto, josta löytyykin melkoinen valikoima erilaisia vuokravälineitä ja ohjattuja retkiä. Fatbike-retken jälkeen voitte käydä halutessanne kuntosalilla ja lopuksi vielä Kruunupuiston kylpylässä rentoutumassa.

Puulajipuisto on hieno paikka pyöräretkelle.
Kruunupuiston pihan kuntosalista on näkymä Saimaalle.

Aktiiviloma on arvottu 19.8. ja sen voitti Harri Emaus. Loma sisältää majoituksen ja yllä mainitut palvelut kahdelle hengelle kahdeksi yöksi erikseen sovittuna ajankohtana.

Ja sitten eikun äänestämään omaa suosikkiaan!

537 kommenttia artikkeliin “Punkaharju kaikille aisteille”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Kesämuotia savonlinnalaisittain

Olipa hauska päivä eilen. Pääsin nimittäin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni ja kuvaamaan Muotitalo Pukin ihania kesäuutuuksia viehättävässä Savonlinnan kaupunkiympäristössä. Kuvaussession ideana oli siis laittaa…

Näytä lisää
Savonlinna

Nuorisomuotia Muotitalo Pukista

Ostan itse käytännössä lähes kaikki vaatteet Muotitalo Pukista, mutta en ole koskaan ajatellut, että siellä on myös upea valikoima nuorisomuotia. Niinpä käytiin tänään…

Näytä lisää
Juva

Tryffelien lumoissa Juvan Tryffelikeskuksessa

Mikä ihana tuoksu kokoushuoneen pöydällä esillä olevasta tryffelistä lähteekään. Tuoksu on aivan omanlaisensa, hyvin aromaattinen, makeahko mutta selvästi sienimäinen. Olen pienen ryhmän kanssa…

Näytä lisää
Savonlinna

Linnakrouvin elämykset

Käytiin eilen Linnakrouvissa syömässä. Pöytä oli varattu jo hyvän aikaa sitten, sillä tiesin että Jyrki Anttila esiintyisi ruokailun lomassa. Minusta on upeata, että…

Näytä lisää
Savonlinna

Yksityisristeilyt Saimaalla – edullisesti

Mahtavia uutisia. Savonlinnaan on saatu täksi kesäksi uusi, muualta Euroopan järvikaupungeista tuttu risteilymuoto. Varkautelainen LakelandGTE tarjoaa nimittäin erittäin edullisia yksityisristeilyjä viihtyisällä sähkökäyttöisellä Lady…

Näytä lisää
Savonlinna

Alkukesän kutkutusta Kesämaan kupeessa

Asuminen vilkkaan matkailualueen kupeessa on mukavaa. Olenkohan tullut edes maininneeksi, että asumme mm. aivan vesi- ja puuhapuisto Kesämaan lähellä?  Osaavat nämä nykylapset muuten…

Näytä lisää