Vähän erilainen lauantai

Julkaistu -

Minut tuntevat tietävät, että olen intohimoinen hyvän asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen kehittämisen puolestapuhuja. Vedin viime vuonna kahdentoista yrityksen asiakaspalveluhanketta ja analysoin jatkuvasti mielessäni kuinka eri paikkojen asiakaspalvelua voisi parantaa. Viime keväänä heitin ilmoille ajatuksen, että olisi kiva päästä kokeilemaan käytännön asiakaspalvelutyötä, eikä vain viisastella työpöydän takaa. Olen nuorempana tehnyt paljonkin asiakaspalvelutyötä, mutta viime aikoina aika on mennyt enempi sähköisen viestinnän parissa. Asiakaspalvelua toki sekin, mutta erilaista. Ja niinhän siinä kävi, että kun Muotitalo Pukin kauppias Jaana Kinnunen ehdotti pari viikkoa sitten, että mites olisi, tulisitko päiväksi töihin, niin ei kyllä ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua.

Bloggarilauantai. Tiina H työssään.

Onneksi meitä yllytyshulluja on enemmänkin, ja sain seurakseni ”työkokeiluun” Tiina H -blogin Tiinan. Näin työpäivä sai nimekseen ”bloggarilauantai”. Kokeiluun olikin jotenkin helpompi lähteä, kun siihen yhdistettiin myös tuota omaa osaamisalaa.  Ja eihän meillä Tiinan kanssa ollut mitään hätää, sillä kanssamme työpäivää tekemässä oli Muotitalon kokenut myyjä Eija, joka muuten jaksoikin ihanan rauhallisesti opastaa meitä esimerkiksi kassankäytön saloihin.

Muotitalon kokenut myyjä Eija jaksoi opastaa meitä.

Muotitalo Puki tunnetaan erityisen hyvästä asiakaspalvelustaan, ja siksi tulikin jännitettyä päivää jo ennakkoon. Ei sillä, etten osaisi palvella asiakkaita ystävällisesti, mutta kun hyvään palveluun kuuluu myös se, että osaa tarjota asiakkaille oikeita asioita ja tehdä hänen ostotapahtumastaan mahdollisimmin vaivattoman. Ja tämä osaaminenhan syntyy vain kokemuksen kautta. Ensimmäisenä työpäivänä kun ei voi mitenkään tietää mitä kaikkea valikoimasta löytyy, missä housuissa on korkea vyötärö tai mikä on asiakkaalle juuri se oikea koko. Mutta yllättävän hyvin näistäkin asioista selvittiin, ja oli tosi mukava huomata, että osalle asiakkaista saattoi olla ihan aidosti avuksi.

Päivi löysi itselleen kivan vihreän paidan.
Mos Moshin kivat yksityiskohdat miellyttävät myös savonlinnalaisia asiakkaita. Itsellänikin on useammat Mosh Moshin housut.

Ihmisiä oli liikkeellä mukavasti, ja työpäivä hurahtikin tosi nopeasti. Siinä myyntityön ohella tuli pohdittua asiakkaiden kanssa näitä perinteisiä Savonlinnaa koskevia asioita: kuinka tärkeätä on käyttää oman kaupungin palveluja, että palvelut ylipäänsä säilyvät täällä, kuinka ihanaa on, että on vielä palvelevia liikkeitä ja tietty pysäköintikin puhutti. Yhden asiakkaan kanssa puhuttiin siitä, että shoppailu on tietyllä tavalla myös sosiaalista kanssakäymistä. On kiva tulla tuttuun kauppaan ja vaihtaa kuuulumisia ja siinä sivussa saada itselleen jotain kivaa uutta. Ja tämä todellakin toteutuu Muotitalossa. Toki osa asiakkaista haluaa tutustua tuotteisiin ihan kaikessa rauhassa, mutta paljon oli myös mukavaa jutustelua ostostenteon lomassa.

Muotitalossa on laaja miesten osasto, joka oli itselleni haastavin, sillä miesten koot ja mitoitukset eivät ole kovinkaan hyvin hallussa.
Syksyn puseroissa on korkeita kauluksia ja kauniita yksityiskohtia.
Syksyn ihastuttavat värit tuleva suoraan suomalaisesta luonnosta.

Jäin päivän päätteeksi miettimään asiakkaiden kommentteja: ”piti tulla käymään, kun ollaan kuultu teistä niin hyvää”, ”odotukset olivat korkealla, mutta ylittyivät”, ”kiitos hyvästä palvelusta”, ”me ostetaan aina kaikki vaatteet täältä”. Minusta on mahtavaa, että osataan ja halutaan kiittää ja kertoa positiivisia asioita silloin kun siihen on aihetta. Mitään negatiivista ei päivän aikana tullut esille, se olisikin sitten oma taiteenlajinsa tarjota negatiiviselle asiakkaalle positiivinen asiakaskokemus.

Yksi osa hyvää asiakaskokemusta on leponurkkaus, jossa erityisesti miehet viihtyivät sillä aikaa kun naiset shoppailivat.

Mutta hieno päivä, kiitos kauppias Jaanalle, että luotit meihin niin paljon, että annoit kauppasi käsiimme päiväksi. Oli helppo huomata, että Muotitalon asiakkaat ovat tottuneet hyvään ja henkilökohtaiseen palveluun. Sitä on ilo saada, mutta kyllä sitä on ilo tarjotakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Tervetuloa kierrätyksen ihmeelliseen maailmaan

Enpä tiennytkään kuinka monipuolista toimintaa onkaan jo 26 vuotta Savonlinnassa olleella nk. Kierrätyskeskuksella. Savonlinnan Toimintakeskus Ry:llä isompi Kierrätysmyymälä osoitteessa Pohjolankatu 6 ja toinen…

Näytä lisää

Projekti Rouva kesäkuntoon

Sain pari viikkoa sitten päähäni, että nyt olisi hyvä aika aloittaa Rouva kesäkuntoon -projekti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haluan kropan kesäksi vähän…

Näytä lisää
Savonlinna

Ihana syksy Saimaalla

Minä rakastan Suomen neljää vuodenaikaa. On todellinen rikkaus, että voi nauttia neljästä aivan erilaisesta lämpötilasta, värimaailmasta ja tunnelmasta. Jokaisessa vuodenajassa on omat hyvät…

Näytä lisää
Savonlinna

Jokainen asiakas vie mukanaan

Tuntuuko elämänrytmi välillä turhankin kiireiseltä? Haaveiletko koskaan asuvasi järven rannalla, kaupungin keskustassa? Entäs jos tekisit niin kuin Anne ja Ari-Pekka Mäkinen tekivät? Usean Keski-Euroopassa…

Näytä lisää
Savonlinna

Elämää Saimaan rannalla

Täällä Saimaan saaristossa kun asustelee niin jokainen päivä tuntuu vähän kuin olisi lomalla. Eihän täällä tietenkään ole mitään kaupungin houkutuksia, mutta toisaalta niihinkin…

Näytä lisää
Savonlinna

Pukeutumisvinkkejä kesän juhliin

Kesä on parasta aikaa juhlille. Kokosimme yhteen kolmen savonlinnalaisen kaupan ihania pukeutusvinkkejä kesän juhlakautta varten. Valitse kuvista suosikkisi ja käy kaupoilla katsomassa mitä…

Näytä lisää