Hotelli Punkaharju – elämyksiä kaikille aisteille

Julkaistu -

Minulla oli eilen ilo päästä kurkistamaan miltä hotelli Punkaharjussa näyttää muutama päivä ennen ovien avaamista asiakkaille. Hotellin omistaja ja emäntä Saimi Hoyer järjesti harjoitusillalliset, joiden aikana oli tarkoitus varmistaa, että hotellin ravintolapalvelut toimivat mahdollisimman hyvin. Nämä harjoitusillalliset kuvaa hyvin sitä pieteettiä, jolla koko elämyskonseptia rakennetaan. Jokainen asia on mietitty huolella ja kaikki testataan huolella.

hotelli10

Pidän henkilökohtaisesti vanhoista taloista ja niiden tunnelmasta. Erityisesti arvostan sitä, että hotelli Punkaharju on entisöity vanhaa kunnioittaen ja juuri niitä upeimpia elementtejä korostaen. Hotellin ulkoseinissä ja ikkunoissa näkyvä kuvio toistuu useassa paikassa, sen voi löytää mm. tarjoilijoiden vaatteista, teekupeista ja monesta monesta muusta paikasta. Hotelli Punkaharjussa kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota yksityiskohtiin. Ne nimittäin toimivat.

hotelli2

Ihan mahtavaa on myös se, kuinka paljon Hotelli Punkaharjun entisöinnissä on käytetty paikallista osaamista. Rakentamisen lisäksi paikallista on ainakin huonekalujen verhoilu, matot ja astiat. Sisustukseen on tuotu monia hauskoja juttuja, esim. Jaakko Selinin nyt jo edesmenneen äidin munakuppikokoelma. Toistan itseäni, mutta tarkkailkaa yksityiskohtia ja kyselkää niistä henkilökunnalla, näiden yksityiskohtien taustalla on ihania tarinoita.

hotelli1

Kun ruokailu on todellinen elämys

Elämyksellinen ruoka on erottamaton osa Hotelli Punkaharjun toimintaa. Hotellin keittiöstä löytyy kaksi huippuammattilaista, Miika Lönn ja Sami Tallberg. On todella hienoa, että Saimi on saanut houkuteltua villiyrttispesialisti Tallbergin mukaan hotellin toimintaan. Samin läsnäolo näkyy lautasella, puutarhassa ja myös kurssitoiminnassa. Hotellin viereen on rakennettu kasvi- tai ehkä paremminkin yrttihuone, josta haetaan herkkuja keittiöön. Myöhemmin kesällä on luvassa Samin vetämiä yrttikursseja.

hotelli11

Eiliset harjoitusillalliset olivat todellista makujen ilotulitusta. Paljon erilaisia pieniä, silmiähivelevän kauniita annoksia ja taivaallisia, minulle ihan uusiakin makuja ja makuyhdistelmiä, joihin yhdistyi ammattilaisen valitsemat mainiot viinit. Keittiössä käytetään paikallisia raaka-aineita ja villiyrttejä. Sami Tallberg kertoi, että tarkoitus ei ole tehdä vain villiyrttiruokaa, vaan tuoda villiyrteillä upeisiin paikallisiin tuotteisiin ihan uusia makuja. Ja tässä on todella onnistuttu. Hotelli Punkaharjuun mennään nautiskelemaan hitaasti ja antaumuksella ja kaikilla aisteilla.

hotelli4

hotelli3

Illallinen kesti yli kolme tuntia ja siihen kuului viisi ruokalajia, kaksi keittiöntervehdystä ja pre dessert. Saimme siis tosiaankin maistella monenlaisia makuja. Näistä omiksi suosikeikseni nousivat täyteläinen tattipyree, ihanan pirteä ketunleipäsorbetti, yllätyksellinen sydänsalaattikokonaisuus ja herukkamehussa marinoitu suussa sulava karitsan ulkofile. Mietimme ihan vakavissamme pöytäseurueen kanssa, että jos ihan vähän nuolaisee lautasta niin onko se huonoa käytöstä vai kunnianosoitus keittiölle. Päädyimme kuitenkin kaapimaan lautaset aivan tyhjiksi perinteisiä ruokailuvälineitä käyttäen.

hotelli5

Juomista on vielä mainittava sen verran, että myös drinkkeihin käytetään villiyrttejä ja paikallisia raaka-aineita. Eilisessä alkudrinkissä oli kurkkua, mustaherukkaa ja minttua, ja olipa vaan ihastuttavan pirteä maku. Lisäksi Hotelli Punkaharjulla on ihan oma olut, jota on tarkoitus jatkossa maustaa männyllä. Hotellin baarimestari on muuten varsin hauska tyyppi, ja tiskille voisi helposti jäädä istuskelemaan pitkäksikin aikaa.

hotelli9

Mie oon nyt ettosilla

Niin kuin jo aikaisemmin mainitsin, on hotelli entisöity hienosti vanhaa kunnioittaen. Tämä näkyy myös hotellihuoneissa. Jokainen huone on yksilö, eritavoin sisustettu ja saimaalaisen luonnon mukaan nimetty. Oma suosikkini on kaikista pienin, matalin ja sitä kautta tunnelmallisin kaarnatapeteilla sisustettu huone. Huoneen nimikin oli muistaakseni Kaarna. Myös Saimin voimaeläimen suden mukaan nimetty Hukka on erityisen kaunis huone.

hotelli14

Sisustuksessa on käytetty upeita materiaaleja ja kylpyhuoneissa ja muutamissa yksityiskohdissa toistuu hotellin ulkopuolelta tuttu tunnuskuvio. Huoneiden meikkivaloista ja fööneistä huomaa, että hotellin omistaja on kauneusalan ammattilainen.

hotelli7

hotelli10

Hotelli Punkaharju tulee olemaan täynnä elämää ja taatusti ikimuistoisia hetkiä. Luvassa on paljon erilaisia tapahtumia ja kursseja ja monipuolista tekemistä Punkaharjun upeassa harjumaisemassa. On aivan mahtavaa, että olemme saanet tällaisen maailmanluokan helmen tänne Saimaan sydämeen. Käykää tutustumassa, ihastutte varmasti.

 

6 kommenttia artikkeliin “Hotelli Punkaharju – elämyksiä kaikille aisteille”

 • 22.6.2016 klo 20:58 Leena Vahala

  Hei! Kysyisin huonojalkaisena, miten esteettömyys on otettu huomioon: onko portaita? Mieluusti tulisin syömään ja nukkumaan!

  Hei, kyllähän siellä jonkun verran portaita on, mutta kannattaa kysäistä suoraan hotellista kuinka ovat huolehtineet esteettömyydestä. En tullut kiinnittäneeksi vierailun aikana huomiota asiaan. Osa huoneista on ensimmäisessä kerroksessa eli montaa porrasta ei tarvitse nousta.

 • Hei, on siellä portaita ja kynnyksiä, mutta hotellilla on varta vasten hyvä henkilökunta joka auttaa. Jokaisessa huoneessa on vessa ja huohku ja kyllä liuskatkib varmasti tulee. Joten tervetuloa viihtymään Hotelli Punkaharjulle. Mahtava paikka ja äärettömän hyvä ruoka!

 • 23.6.2016 klo 10:10 marja aaltonen

  Mitä maksaa kyseinen viiden ruokalajin meny

  Hei, Hotelli Punkaharjun nettisivut aukeavat tänään. Uskon että sieltä löytyy menut ja hinnat. http://www.hotellipunkaharju.fi

 • Kivalta näyttää kun tulen rakkaaseen Savonlinnaan en taatusti unohdakaan hotelli Punkaharjun. Onnea matkaan koko tiimille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Savonlinna

Käsitöitä Kartanon putiikista

Loikansaaren Lomamökkien vastaanottorakennuksessa on ihastuttuva pieni käsityömyymälä, Kartanon Putiikki. Putiikista löytyy maaseutuhenkisiä käsityötuotteita ja mökkeilyyn liittyviä hemmottelutuotteita. Käsinkudottujen tekstiilien rouheat pinnat ja upeat…

Näytä lisää
Savonlinna

Savonlinnan viehättävät puutalot

Savonlinnassa ei ole valitettavasti säilynyt hyvin paljon vanhaa, mutta se vähä mikä on säilynyt, on sitäkin kauniimpaa ja viehättävämpää. Koostimme kaupunkilaisille ja täällä…

Näytä lisää
Punkaharju

Tähdenlentoja Inkeritalolla

Jotenkin en vaan voi lakata ihmettelemästä ja ihastelemasta, kuinka mahtava määrä erilaisia taide-elämyksiä Punkaharjulta voikaan löytyä. Kulttuurinystävää todella hemmotellaan, sillä pienellä alueella, jopa…

Näytä lisää
Savonlinna

Johanna Oras – Oodi metsälle

Johanna Oraksen tämän kesän näyttely on nimeltään Oodi Metsälle. Ja mikäpä aihe sopisikaan paremmin Punkaharjulle, upeaan Suomen kansallismaisemaan. Johanna kertoi näyttelyn avajaisissa, että…

Näytä lisää
Savonlinna

Tori on Savonlinnan sydän

Vaikea kuvitella Savonlinnan matkaa ilman, että vähintään piipahtaa torilla päiväkahvilla. Suomen vilkkain kesätori sijaitsee aivan kaupungin ytimessä, poikkeuksellisen hienossa rantamaisemassa Haapaveden ja Pihlajaveden…

Näytä lisää
Punkaharju

Kulttuuria ja kuohuvaa kansallismaisemassa

Me olemme tänä kesänä toteuttaneet ystävien kanssa Unelmapäivä Saimaalla -projektia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen saa suunnitella itselleen unelmiensa päivän Saimaalla, ja…

Näytä lisää